HSLS-ovci predlažu odgodu sjednice Gradske skupštine

HSLS-ovci predlažu odgodu sjednice Gradske skupštine

Gradski HSLS zatražio je da se odgodi predstojeća sjednica Gradske skupštine zbog situacije glede korona virusa, zakazana za 19. ožujka.

Darko Klasić, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSLS-a i nezavisnog zstupnika Vladimira Ferdeljija uputio dopis predsjedniku Gradske skupštine, Uredu gradonačelnika i predsjednicima stranačkih klubova u kojem predlaže da se sjednica odgodi za mjesec dana.

Podsjeća kako je na prijedlog Gradskog ureda za zdravstvo u nedjelju, 15. ožujka 2020., održana konstituirajuća sjednica Stožera Grada Zagreba za pripremu i usmjeravanje aktivnosti za suzbijanje širenja bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19) te su donesene preporuke prema kojima je Zagreb već trebao djelovati.

„Za naš zdravstveni sustav važno je da broj oboljelih ne raste prebrzo kako bi naši zdravstveni djelatnici mogli pružati kvalitetnu medicinsku skrb i njegu svim oboljelim osobama.

Klub zastupnika HSLS-a i Vladimira Ferdeljija predložio je, smatrajući da je javnozdravstveni interes u smislu sprečavanja širenja korona virusa u Hrvatskoj najvišeg prioriteta te ujedno vodeći računa o zdravstvenim rizicima za gradske zastupnike, predstavnike gradskih upravnih tijela i predstavnike javnog priopćavanja, da se sljedeća sjednica Gradske skupštine, na kojoj je u pravilu prisutno više od stotinu osoba, kao i sjednice njezinih radnih tijela odgode za mjesec dana”, navodi Klasić u dopisu.

Neshvatljiva mu je ustrajnost Predsjedništva Gradske skupštine, kao i gradonačelnika na održavanju sjednice Skupštine Grada Zagreba u ovakvim okolnostima ako promišljaju odgovorno i žele djelovati preventivno.

Ustvrdio je kako je situacija u Zagrebu i Hrvatskoj je ozbiljna. „To ne treba skrivati, a hoće li postati još ozbiljnija ovisit će ponajviše o nama i gradskim i državnim službama”, navodi Klasić koji je ustvrdio kako je tim koji vodi Hrvatsku u ovoj kriznoj situaciji dosad pokazao ozbiljnost i kompetentnost te mu treba pomoći ako je moguće.

Čelnik Kluba smatra da Gradska uprava grada kao i u dosadašnjem djelovanju prilikom rješavanja problema Zagrepčana (počevši od gospodarenja otpadom pa do upravljanja komunalnom infrastrukturom) ponovno djeluje sporo i sa zakašnjenjem, „vrlo često nedosljedno i politikanski” te u proteklih šest tjedana nije učinila ništa značajnije nije poduzela da pripremi i opremi na vrijeme osobnom zaštitnom opremom zdravstvene djelatnike zagrebačkih zdravstvenih ustanova, koji su „prva linija obrane“, te su zbog toga i danas zagrebačke zdravstvene ustanove loše opskrbljene i opremljene zaštitnom opremom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni