HSLS-ovci poručili Tomaševiću: Otkaze zaslužuju samo uhljebi

HSLS-ovci poručili Tomaševiću: Otkaze zaslužuju samo uhljebi

»Nužna je sistematizacija radnih mjesta i jasni kriterij racionalizacije Holdinga, a ne potezi koji se lome na leđima između ostaloga i onih najslabijih«, smatraju zagrebački HSLS-ovci

Gradski HSLS podržava reorganizaciju Zagrebačkog holdinga i racionalizaciju radnih mjesta, ali tek nakon provedene javne i transparentne sistematizacije radnih mjesta s jasno postavljenim kriterijima, poručeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Staroj gradskoj vijećnici.

Čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić smatra kako je sve drugo nestručna i nedopuštena improvizacija, koja može završiti pokretanjem niza tužbi čije će posljedice u konačnici morati opet platiti Zagrepčani. Podsjetio je da smo prije šest mjeseci bili svjedoci proširenja Zagrebačkog holdinga novom podružnicom dugogodišnjeg gubitaša AGM-a i pri tome novog zapošljavanja djelatnika Holdinga, na prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

»Sada, šest mjeseci kasnije, doznajemo da Zagrebački holding priprema otkaze za 500 zaposlenika koji su višak u Zagrebačkom holdingu. Tko je tu lud?«, pita se Klasić.

Ustvrdio je kako se možda doista velik broj predviđenih otkaza u ZGH-u odnosi na djelatnike zaposlene na fiktivnim radnim mjestima. Međutim, dodaje kako će otkaze dobiti i radnici na šalterima, spremačice, domari i razni stručni radnici, to jest i oni zbog čijeg rada zagrebačke komunalne usluge i dalje donekle funkcioniraju. Klasić napominje da je i ako se ijedan čovjek nepravedno otpusti riječ je o ozbiljnom propustu.

Veći računi Čistoće

Gradski zastupnik Kristijan Jelić ukazao ja kako dobivaju pritužbe nekih građana da im je Čistoća počela slati račune za korištenje posuda većeg volumena nego ih oni stvarno koriste.

Drugim riječima, građani koji npr. koriste posude zapremnine 80 l dobivaju račune kao da koriste posude 120-litrene posude.

»To smatramo tipičnom prevarom ili zavaravanjem i nema toga razloga kojim se navedeni postupci Zagrebačkog Holdinga-podružnice Čistoća mogu opravdati«, kaže Jelić.

HSLS-ovci tvrde kako su »općepoznate financijske dubioze Čistoće« koje dosežu i nekoliko stotina milijuna kuna, ali prebijanje dubioza Čistoće preko leđa građana na ovaj način smatraju neprihvatljivim. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni