HSLS-ovci osporavaju dio nominacija za Nagradu Grada Zagreba

HSLS-ovci osporavaju dio nominacija za Nagradu Grada Zagreba

Zagrebački HSLS-ovci danas su ispred tržnice Trešnjevka održali konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik Darko Klasić te potpredsjednici Kristijan Jelić i Alen Lochert.

HSLS-ovci tvrde kako je aktualna gradska vlast nastavila »s lošim praksama bivšeg gradonačelnika Milana Bandića«, iako je aktualni gradonačelnik Tomislav Tomašević obećao promjenu. Na meti kritike posebno im se našla dodjela Nagrade Grada Zagreba. Smatraju da se već drugu godinu zaredom događa da se u jednom dijelu za nagradu nominiraju osobe koje su prvenstveno stopljene s političkim idejama stranke Možemo!

Sporno im je što je za ovu prestižnu nagradu nominirana ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh, prof. dr. sc. Ana-Maria Šimundić, iako su protiv nje podnese kaznene prijave, a mnogi njezini zamjenici i pomoćnici su dali ostavku.

»To nije predstavljalo prepreku gradonačelniku Tomaševiću kao i njihovim stranačkim kolegama da istu nominira za Nagradu Grada Zagreba za uspješno vođenje bolnice Sveti Duh. Sigurno bi trebalo o ovoj nagradi zatražiti mišljenje u prosijeku 50 Zagrepčanki i Zagrepčana koji po dva sata čekaju obično vađenje krvi na Svetom Duhu nakon narudžbe dok u isto vrijeme u susjednoj bolnici ili Domu zdravlja isto vađenje krvi obavi istovremeno 200-tinjak sugrađana«, navodi HSLS u svom priopćenju za medije.

»HSLS Grada Zagreba smatra da nagrade koje se financiraju javnim novcem trebaju prvenstveno dobiti naši sugrađani koji su svojim dugotrajnim radom ili iznimnim rezultatom učinili naš grad boljim i pravednijim mjestom, umjesto što se nagrade dodjeljuju često stranačkim veteranima ili aktivistima«, izjavio je predsjednik HSLS-a Zagreba Darko Klasić.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni