HSLS-ovac zaradio prijavu zbog organiziranja svadbe unatoč zabrani okupljanja

HSLS-ovac zaradio prijavu zbog organiziranja svadbe unatoč zabrani okupljanja

HSLS-ov zastupnik U Gradskoj skupštini Miroslav Polovanec (48) kazneno je prijavljen zbog organiziranja vjenčanja na svom obiteljskom imanju unatoč zabrani okupljanja.

Naime, u nedjelju, 14. veljače, na Valentinovo, otprilike sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca, policijski službenici utvrdili su objekt posluje unatoč zabrani, tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, prenosi 24sata. Zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 13 osoba, od čega četiri zaposlenika i devet gostiju.

Polovanec je poznat po tome što je kao zastupnik HSLS-a uz troje gradskih zastupnika iz redova oporbe omogućio izglasavane proračuna Grada Zagreba za 2019. godinu čime je izbjegnuto raspisivanje novih lokalnih izbora i osiguran nastavak vladavine Milana Bandića.

Polovanec je za 24sata prvo rekao da ne zna što se dogodilo, a nakon toga je izjavio da je bilo devetero ljudi na parkiralištu, ali da nikakva proslava nije organizirana. Tvrdio je da on nije vlasnik objekta nego njegov otac te da nije bio prisutan.

No, iz policijskog dopisa daje se zaključiti da je na njegovu imanju posrijedi bila odgovora je jasno da je bila organizirana svadba na njegovu imanju i da je zato kazneno prijavljen. Policija je odgovorila za 24sata ne navodeći imena da su “policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom, 23-godišnjakom i 22-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Širenje i prenošenje zarazne bolesti”.

Državni inspektorat zapečatio je objekt. Radi se o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od jedne do tri godine, ali dosad su izricane samo novčane kazne. (ZG-m)

Komentiraj

*