HSLS: Otkazivanje kolektivnih ugovora u obrazovanju otkaz je hrvatskoj pameti

HSLS: Otkazivanje kolektivnih ugovora u obrazovanju otkaz je hrvatskoj pameti

Hrvatska Vlada ne želi ukinuti besmislene županije, tristotinjak besmislenih općina i zatvoriti desetine neučinkovitih državnih agencija, ne želi smijeniti nesposobne ministre, ali želi smanjiti mala primanja zaposlenih u obrazovanju i znanosti, ocjenjuje HSLS u svom priopćenju.

Prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik Odbora za obrazovanje i znanost HSLS-a u priopćenju navodi slijedeće:

„HSLS smatra da je jednostrano otkazivanje granskih kolektivnih ugovora u obrazovanju i znanosti otkaz hrvatskoj pameti, hrvatskoj budućnosti i nadi  da ćemo ikada ozbiljno izaći iz društvene i gospodarske krize.

HSLS upozorava Vladu RH da će štednja na najkreativnijem segmentu društva u narednim godinama spriječiti sustave obrazovanja i znanosti u ispunjenju misije da budu temelj razvoja hrvatskog gospodarstva. 

HSLS upozorava Vladu RH da bez ulaganja u razvoj sustava obrazovanja i znanosti  neće moći pokrenuti tehnološki zaostalo i posrnulo hrvatsko gospodarstvo.

HSLS upozorava Vladu RH da je daljnje rezanje prava u obrazovanju i znanosti zapravo rezanje grane na kojoj sjedi Hrvatska.

HSLS upozorava Vladu RH da Hrvatska kao članica Europske unije, ne može graditi svoju budućnost na ovakvoj razini obrazovne strukture, znanja i konkurentnosti i zato traži da se sredstva za proračun Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ne smanjuju već naprotiv povećaju!!“ (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni