HSLS: Opačić treba snositi posljedice za neprimjenjiv Obiteljski zakon

HSLS: Opačić treba snositi posljedice za neprimjenjiv Obiteljski zakon

Dorica Nikolić zaključuje kako je vrijeme da ministrica snosi posljedice za loš Obiteljski zakon i financijsku štetu učinjenu građanima Hrvatske

U HSLS-u pozdravljaju odluku Ustavnog suda o suspenziji Obiteljskog zakona jer smatraju da je on neprimjenljiv, konfuzan, nerazumljiv i protuustavan te da će izazvati više štete nego koristi. »Novi Obiteljski zakon nije trebalo niti donositi jer je Hrvatski sabor 2003. godine donio Obiteljski zakon koji je bio jedan od boljih u Europi«, navodi se u današnjem priopćenju koje pripisuje predsjednica Odbora za socijalne poslove HSLS-a Dorica Nikolić.

Ona ističe kako se ovakvim prijedlogom zakona ne štiti pozicija djeteta u brakorazvodu, da su mnoge odredbe o pravima djece nedorečene, a neke protivne Konvenciji o pravima djeteta. Uz ostalo, sužena su prava roditelja na ostvarivanju roditeljske skrbi, nema definicije obitelji, ukida se privremeni institut uzdržavanja i dr.

U HSLS-u smatraju da se većina odredbi Zakona neće se moći provesti te su zbog toga su i struka i praktičari ustvrdili da ga treba povući iz procedure.

Nažalost, ustvrdila je Nikolić, nije bilo sluha za primjedbe struke, praktičara i udruga civilnog društva, pa je ministrica Milanka Opačić Zakon predložila Vladi, a Vlada Saboru gdje je i donesen voljom većine. Zato za novonastalu situaciju isključivi krivac je, kako tvrdi Dorica Nikolić, » nesposobna ministrica Opačić«, Vlada i saborska većina koja je unatoč mnogih primjedaba koje su joj podastrte izglasala ovaj loš Zakon. Nikolić zaključuje kako je vrijeme da ministrica snosi posljedice za loš Obiteljski zakon i financijsku štetu učinjenu građanima Hrvatske. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni