HSLS o prvoj godini mandata aktualne vlasti u Zagrebu

HSLS o prvoj godini mandata aktualne vlasti u Zagrebu

Zagreb se guši u smeću, javni prijevoz prometuje rjeđe no ikada, prometnice se ne asfaltiraju, a kapitalni projekti poput izgradnje nove bolnice na Srebrnjaku propadaju, upozorili su HSLS-ovci

Čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić i HSLS-ov gradski zastupnik Kristijan Jelić danas su se osvrnuli na prvu godinu rada aktualne Gradske uprava na čelu s Tomislavom Tomaševićem.

Podsjetili su kako su prije godinu dana, u subotu, 4. lipnja Tomislav Tomašević i platforma Možemo! u koaliciji s SDP-om preuzeli vlast i upravljanje Zagrebom. Ustvrdili su kako je tada novu gradsku vlast dočekalo mnoštvo problema i otvorenih pitanja, ali da u godinu dana gotovo ništa nije riješeno, a neki su se problemi u međuvremenu još i povećali. Smatraju kako se predizborni program platforme Možemo! pokazao kao puka promidžba, dok je u konačnici preostala »tek ideološka i salonska politika, koja ne uvažava političke ideje i promišljanja koja se razlikuju od njihovih svjetonazora«.

Zagreb se guši u smeću, javni prijevoz prometuje rjeđe no ikada, prometnice se ne asfaltiraju, a kapitalni projekti poput izgradnje nove bolnice na Srebrnjaku propadaju, upozoravaju HSLS-ovci.

Zagreb “nikad prljaviji”

Zastupnik Jelić je istaknuo kako je istina da gradonačelnik više ne odlučuje tko će raditi na porti ZET-a ili Gradske plinare, ali i da je isto tako istina da u Zagrebu nije pokrenuta niti jedna investicija, a grad nije nikada bio prljaviji.

»Uz drastično smanjenje sportskog proračuna nismo vidjeli ni plan na koji način spriječiti propadanje sportske infrastrukture, ali se ponovo PR-ovski izbacuju makete uređenja stadiona u Kranjčevićevoj. A što će biti s Domom sportova, Maksimirom, Košarkaškim centrom Dražen Petrović, Sutinskim Vrelima, Domom odbojke, Šalatom, SRC-om Jarun i neizgrađenim bazenom u Španskom?«, upitao je Jelić.

Darko Klasić se na rad Zagrebačkog holdinga te predstavio analizu rada njegovih podružnica ustvrdivši kako je »sasvim izvjesno da je jedini kriterij izbora voditelja podružnica bila stranačka iskaznica«.

Ustvrdio je kako su ukidanje beneficija i ušteda u upravljačkim strukturama Zagrebačkog holdinga mrtvo slovo na papiru predizborne kampanje gradonačelnika.

»Da nešto ozbiljno nije u redu s otpadom i bez Milana Bandića, pokazuje i kolaps strategije upravljanja otpadom u Zagrebu«, kaže Klasić i dodaje kako trenutačni problemi s odvozom glomaznog otpada dovode do kolapsa sustava i novog posezanja u novčanike građana.

Gubitci u vodovodnoj mreži, smanjen intenzitet javnog prijevoza…

Govoreći o stanju zagrebačkog vodovoda kazao je da pola vode u Zagrebu i dalje ne stiže do korisnika, a u širem centru Zagreba neki ljudi još žive bez vodovoda, kanalizacije i asfalta.

Klasić je prozvao novog direktora podružnice Zagrebačke ceste, Juricu Krležu, što je propustio nabaviti bitumen na vrijeme pa se sada ne mogu izvesti planirani i dogovoreni radove asfaltiranja.

Podsjetio je i da je Gradska plinara Zagreb i GPZ Opskrba na koljenima, a gubici se mjere u milijunima kuna. Što se tiče Gradskih groblja, Klasić tvrdi da unatoč planiranim ulaganjima u tzv. mala groblja, nisu poduzeti ni milimetarski pomaci u obnovi Mirogoja, najreprezentativnijeg gradskog groblja.

Naveo je i kako je zbog nedostatka tehnički ispravnih vozila ZET od ožujka bio prisiljen prorijediti vozni red, te sada Zagrepčani zbog manjka tramvaja i autobusa te nepoštivanja voznog reda voze se češće u gužvama i kasne na posao. (ZG-magazina)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni