HSLS Milanoviću: Zaposlite profesora matematike u Ministarstvu obrazovanja

HSLS Milanoviću: Zaposlite profesora matematike u Ministarstvu obrazovanja

„HSLS se ne slaže s takvom odlukom ministra i traži od premijera i Vlade RH da isplati sve preuzete obveze i sankcionira ministra koji svoju dužnost nije obavio  profesionalno i savjesno čime je zakinuo hrvatske prosvjetare i uznemirio javnost u predbožićno vrijeme“, poručili su iz HSLS-a

HSLS smatra da kozmetičke izmjene Zakona o znanosti i visokom obrazovanju te nedostatak  novih kolektivnih ugovora u obrazovanju i znanosti te nepoštivanje postojećih ozbiljno narušava funkcioniranje ovog sustava u svakodnevnoj praksi,  priopćeno je danas iz središnjice te stranke.

Predsjednik stranačkog Odbora za obrazovanje i znanost prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, navodi kako ovakav zaključak potvrđuje i posljednja odluka ministra Jovanovića da profesorima i učiteljima uskrati isplatu troškova prijevoza te dodataka za smjenski, dvokratni i prekovremeni rad uz obrazloženje da će to učiniti u mjesecu siječnju 2014. godine zbog isplate dara za djecu u prosincu 2013.

„HSLS se ne slaže s takvom odlukom ministra i traži od premijera i Vlade RH da isplati sve preuzete obveze i sankcionira ministra koji svoju dužnost nije obavio  profesionalno i savjesno čime je zakinuo hrvatske prosvjetare i uznemirio javnost u predbožićno vrijeme“, poručili su iz HSLS-a.

Zbog ozbiljnosti situacije u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, „HSLS predlaže Vladi RH da u Ministastvu zaposli profesora elementarne matematike!“, zaključuje se u priopćenju. (zg-m)