HSLS: Milanovićeva odluka o smanjenju plaća je nemoralna

HSLS: Milanovićeva odluka o smanjenju plaća je nemoralna

Premijer Milanović sebi je smanjio plaću za 6 %, dok je učiteljima, profesorima i znanstvenicima pred mirovinu umanjio primanja za 10 %. „To je nemoralno“, poručili su danas iz HSLS-a

IZ HSLS-a su danas pristigle kritike na račun premijera Zorana Milanovića koji je sebi smanjio plaću za 6 %, dok je učiteljima, profesorima i znanstvenicima pred mirovinu umanjio primanja za 10 %. Takav postupak u HSLS-u ocjenjuju nemoralnim.

Naime, na sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o visini osnovice za obračun plaće državnih dužnosnika i konačni prijedlog Zakona o uskrati prava na uvećanje plaće u javnim i državnim službama po osnovi ostvarenih godina radnog staža u visini od 4, 8 i 10 posto. HSLS-ovci poručuju da se oštro protive Odluci i Zakonu koji predlaže Vlada RH.

„HSLS upozorava predsjednika Vlade RH da zakonskim otkazivanjem prava ugovorena kolektivnim ugovorima koji su još na snazi u temeljima ruši teško stečene demokratske standarde kolektivnog pregovaranja i socijalnog partnerstva koje HSLS podržava u potpunosti“, ističe se u stranačkom priopćenju koje potpisuje predsjednik Odbora za obrazovanje i znanost HSLS-a prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni