HSLS: Liniću, ne igrajte se s našim novcem za mirovinu!

HSLS: Liniću, ne igrajte se s našim novcem za mirovinu!

HSLS se danas oglasio priopćenjem u kojem izražavaju protivljenje zamrzavanju uplata u II. mirovinski stup te ministru financija Slavku Liniću poručuju – „prste k sebi“. Priopćenje potpisuje politička tajnica HSLS-a Dorica Nikolić i ovdje ga prenosimo u cijelosti:

HSLS se protivi zamrzavanju uplata u II. mirovinski stup mirovinske štednje jer novac u tom stupu je osobna imovina građana, dakle to je naš, a ne Vaš novac gospodine Ministre.

Trebate znati da je štednja u II. stupu novac građana kao i štednja građana na računu u banci. Vašim igranjem s tim novcem uništavate povjerenje građana u svaki oblik štednje u Hrvatskoj.

HSLS podržava stav stručnjaka iz Instituta za javne financije:

„Drugi stup je dobar je u njemu uspostavljena veza između doprinosa i mirovine što nije bio slučaj do početka mirovinske reforme. Prinosi tih fondova su iznad očekivanja i u prosjeku su tri posto viši od stope inflacije, a smatralo se da će dobrim prinosima biti smatrani i oni samo dva posto viši od inflacije. Isto tako očekivalo se da će korektna naknada za upravljanje tim fondovima biti oko pet posto, dok one danas iznose četiri posto. Isto tako, novac kojim upravljaju mirovinski fondovi nije nigdje zamagljen već je uložen u gospodarstvo, vrijednosne papire i državne obveznice.“

I zato Vam HSLS poručuje: „Ne dirajte naš novac, prste k sebi Ministre“.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni