HSLS iskritizirao kooridaciju radova na okretištu Črnomerec

HSLS iskritizirao kooridaciju radova na okretištu Črnomerec

(Foto: Boris Jagačić)

Čelnik zagrebačkog HSLS-a prokomentirao je i smjenu direktora Gradskih groblja

Čelnik zagrebačkog HSLS-a Dark o Klasić danas je novinarima poručio kako mu je drago što je nakon četiri godina zastupničkih pitanja u Gradskoj skupštini i mnogobrojnih zahtjeva građana napokon započela rekonstrukcijom ZET-ovog okretišta na Črnomercu.

No s obzirom na vrijeme izvođenje radova zapitao se izvode li se radovi u Zagrebu stihijski ili planirano. Podsjetio je da su tek prije nešto više od mjesec dana završili radovi rekonstrukcije pruge koji su zbog sporog izvođenja stvarali prometni kolaps tijekom cijeloga ljeta te smatra da se u sklopu tih radova moglo pristupiti i rekonstrukciji okretišta. Poručio je kako u HSLS-u priželjkuju da nakon rekonstrukcije okretište Črnomerec poprimi izgled primjeren europskoj metropoli.

Osvrnuo se i na kadroviranje u Gradu Zagrebu te prokomentirao smjenu direktora Gradskih groblja Patrika Šegote »koji je već poznat svim građanima po poskupljenju usluga gradskih groblja u posljednje dvije godine«, ali i »po netransparentnom zapošljavanju«.

Klasić tvrdi da gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nastoji u javnosti stvorit dojam protiv korupcije jer je očito prisilio Šegotu prisilio na ostavku, dok ga istovremeno prema nepotvrđenim informacijama namjerava zbrinuti u nekoj drugoj podružnici Holdinga. S druge strane, na Šegotino je mjesto imenovan dojučerašnji predsjednik mladeži stranke Milan Bandić 365 Roko Gruja. Čelnik zagrebačkog HSLS-a upozorava da će Gruja raspolagati s budžetom od 85 milijuna kuna godišnje.

Zbog ovakve situacije najavljeno je da će HSLS od Grada, uprave Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika tražiti raspisivanje javnog natječaja za voditelja podružnice Gradskih groblja pod transparentnim uvjetima i ispravljanje svih nepravilnosti koje je utvrdio kontrolni ured. Od Državnog odvjetništva i USKOK-a očekuju hitno pokretanje istražnih radnji da se utvrde činjenice i zakonitost djelovanja te mogućih malverzacija dosadašnje uprave Gradskih groblja.

Gradski zastupnik Vladimir Andrić smatra da zaposlenicima gradskih vrtića treba prepustiti izbor žele li u doba COVID-19 pandemije putovati na posao javnim prijevozom ili osobnim automobilom, pa im shodno tome i omogućiti i pravo izbora novčane naknade za javni prijevoz. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni