HSLS: Holdingu treba novi Nadzorni odbor

HSLS: Holdingu treba novi Nadzorni odbor

Zagrebački HSLS danas je poručio je kako traži hitnu rekonstrukciju Zagrebačkog holdinga, ali i njegovog Nadzornog odbora, jer bi neki njegovi članovi nakon izglasavanja novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa mogli izgubiti legitimitet.

HSLS-ovi su na konferenciji za novinare kod Glazbenog paviljona na Zrinjevcu ustvrdili kako je Zagrebački holding »u terminalnoj fazi« te mu treba novi, transparentni početak.

Čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić smatra kako bi u skladu s medijskim informacijama trebalo odmah razmotriti pojedine članove Holdingovog Nadzornog odbora, kao i njihove veze s javnim novcem i tvrtkama. Tvrdi da je NO kompromitiran.

Gradski zastupnik Kristijan Jelić istaknuo je da je u petak, 8. listopada upućen dopis nove Uprave Zagrebačkog holdinga svim voditeljima podružnica s naputkom kako se od njih očekuje da naprave reviziju planova poslovanja za 2022. godinu, a s rokom dostave do utorka, 12. listopada 2021.

Jelić kaže da je riječ o vrlo neozbiljnom roku za planiranje proračuna veličine otprilike 4,5 milijarde kuna.

HSLS-ovci stoga smatraju da nova Uprava, koja de facto nije ni zasjela u upravljačku fotelju, već čini kapitalni promašaj i daje zadatak da se 4,5 milijardi kuna rasporedi tijekom vikenda.

Neprihvatljivim smatraju i moguće poskupljenje komunalnih usluga kako bi se sanirali golemi dugovi ZGH-a, što je najavio gradonačelnik Tomislav Tomašević. Tvrde kako je Holding mastodontska i preskupa struktura koja guši Grad Zagreb i njegove građane te kako prostor za prihode ne treba tražiti u dodatnom isisavanju novca građana, nego u uštedama u vlastitim redovima.

Poručuju kako je potrebno stvarno restrukturiranje Holdinga, a ne »legalizirana pljačka građana«. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni