HSLS: Gradska uprava je zakazala u intervenciji nakon nedavnih potresa

HSLS: Gradska uprava je zakazala u intervenciji nakon nedavnih potresa

Klasić kaže da se zagrebački gradonačelnik bavi primjerice Snježnom kraljicom i snijegom na Cmroku, a ne stvarnim potrebama građana

Zagrebački HSLS je na današnjoj konferenciji za novinare ispred paviljona u parku Zrinjevac iskritizirao (ne)djelovanje gradskih službi nakon nedavnih potresa u Zagrebu.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a i saborski zastupnik Darko Klasić je podsjetio da su u potresu u ožujku oštećene brojne zgrade oštećene, a zbog nedavnog potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji koji se osjetio u Zagrebu one su dodatno oštećene.

Naglasio je da su gradske službe napravile malo ili gotovo ništa u sanaciji nastale štete.

„Društvene mreže pune su fotografija oštećenih zgrada kojima zabrinuti građani nastoje Gradsku upravu, ali i svoje sugrađane upozoriti na opasnost“, rekao je Klasić. Dodao je da su roditelji dječjeg vrtića u Vrbanima zbog sigurnosti svoje djece zatražili ponovnu procjenu štete na objektu.

„Gradonačelnik Bandić se isti dan nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji pojavio na Trgu bana Josipa Jelačića radi parade komunalnih gradskih službi,umjesto da ih je poslao na ugroženo područje”, izjavio je Klasić. Ustvrdio je da se zagrebački gradonačelnik bavi primjerice Snježnom kraljicom i snijegom na Cmroku, a ne stvarnim potrebama građana.

Gradnja spomenika i kozmetičko uljepšavanje grada

„Gradska uprava je podbacila u intervenciji i da bude uslužni servis građanima Zagreba. Ono što se trenutno radi je planiranje budućih spomenika i kozmetičko uljepšavanje ususret lokalnih izbora“, zaključio je Klasić.

Pozvao je gradonačelnika Bandića da počne voditi brigu o ozbiljnim komunalnim problemima i posljedicama potresa, a sve drugo neka stavi u mirovanje, jer trenutno nije bitno.

Potpredsjednica HSLS-a Saša Poljanac-Borić je rekla da je gradonačelnik Bandić u posljednja dva tjedna potpuno izgubio kontrolu nad koordinacijom i prioritetima.

„Vidimo potpunu nesposobnost koordiniranja konzervatorskih i komunalnih službi u slučaju u Vukobarskoj ulici, gdje 150 tona armiranog betona na zadnjem katu Fabrisove zgrade prijeti građanima”, upozorila je Poljanac-Borić. Naglasila je da državne i gradske institucije trebaju biti efikasnije povezane.

Naglasila je da unatoč katastrofi zbog potresa na relevantnim saborskim odborima moraju naći i izvješća o projektima u Zagrebu, kao što su projekt Manhattan na Savi, prodaja vrijednih gradskih zemljišta te projekt žičare na Sljemenu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni