Hrvoje Krešić izabran za novinara godine

Hrvoje Krešić izabran za novinara godine

(S dodjele nagrada HND-a)

„ Ne dijelim mišljenje onih koji smatraju da je novinarstvo prije bilo bolje i kvalitetnije jer i danas ima izvrsnih novinara, samo je bitno da strukovne organizacije i država prepozna kvalitetu“, rekla je za ZG-magazin dobitnica Nagrade za životno djelo, novinarka Sanja Modrić

U povodu Svjetskog dana slobode medija u petak su u zagrebačkom Novinarskom domu dodijeljene godišnje nagrade Hrvatskog novinarskog društva (HND) za 2018. godinu. Nagradu Otokar Keršovani za životno djelo Sanja Modrić (Novi list), a novinar godine je Hrvoje Krešić (N1 televizija).

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko je ustvrdio da je ove, kao i prethodnih godina bilo jako puno fotografskih, novinarskih i snimateljskih radova.

„To govori o važnosti nagrade HND-a, o žilavosti profesije bez obzira na sve nedaće s kojima se susrećemo. Novinarska profesija je izložena mnogim pritiscima, napadajima, cenzurama, sudskim progonima. Pogotovo se to odnosi na lokalne medije. Kolegama i kolegicama je teže u lokalnim medijima nego onima u Zagrebu“, istaknuo je Zovko. Dodao je kako nagrade pokazuju da se još cijeni rad i izrazio žaljenje da nema više nagrada.

Nagradu Marija Jurić Zagorka za pisano novinarstvo za 2018. godinu dobio je novinar Jutarnjeg lista Mario Pušić. Nagradu Nikša Antonini za novinarsku fotografiju Robert Anić (Pixsell), Nagradu Marija Jurić Zagorka za radijsko novinarstvo Iva Črnjar Ivančan (Radio Rijeka), a Nagradu Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo Ranko Stojanac (N1 televizija).

Nagradu za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić, dobili su Goran Bunjevac i Milan Živković, Nagradu Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo dobili su Ilko Ćimić i Oriana Ivković Novokmet, koji su primili i Nagradu Jasna Babić za istraživačko novinarstvo.

Novinar godine Hrvoje Krešić je rekao kako je iznenađen da je dobio tu nagradu. „Iskreno, očekivao sam da će nagradu za novinara godine dobiti Ilko Ćimić koji je prošle godine napravio nevjerojatne stvari i uzdrmao hrvatsku političku scenu“, rekao je Krešić. Dodao je kako je ipak on nagrađen za svoj rad i zahvalio je na nagradi i onima koji su mislili da je napravio nešto dobro u prošloj godini.

„Proživjela sam sretan i ispunjen život u profesiji koju sam silno voljela. Radilo se zdušni, radilo se puno, s puno strasti, brige. Ne dijelim mišljenje onih koji smatraju da je novinarstvo prije bilo bolje i kvalitetnije jer i danas ima izvrsnih novinara, samo je bitno da strukovne organizacije i država prepozna kvalitetu“, rekla je za ZG-magazin novinarka Sanja Modrić.

Obrazloženje nagrada dostupno je na: https://www.hnd.hr/obrazlozenja-nagrada-hnd-a-za-2018

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni