Hrvatsko-slovenska akcija čišćenja podmorja okuplja djecu Ukrajine, Gline i Zagreba

Hrvatsko-slovenska akcija čišćenja podmorja okuplja djecu Ukrajine, Gline i Zagreba

(Foto: Plava promocija)

VIII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola

Već osmu godinu zaredom hrvatski i slovenski ronioci zajedno čiste podmorje u Savudrijskoj vali, a akciji su se ove godine priključili i najmlađi, djeca u dobi od 7 do 17 godina starosti.

Tijekom ovog vikenda, od 2. do 4. lipnja 2023. godine više od 50 djece iz potresom pogođenog područja Gline, zatim ratom pogođenog područja Ukrajine te djeca nagradnog natječaja podružnice Vladimir Nazor sudjelovat će u čišćenju podmorja uz obalu u Kampu Veli Jože, Savudrija.

Više od 70 hrvatskih i slovenskih ronioca čistit će obje strane zaljeva – slovensku i hrvatsku te će uklanjati krupni otpad u Luci Savudriji, Luci Piran, dok će djeca zajedno s roniocima čistiti podmorje uz obalu u Kampu Veli Jože te tako učiti o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti.

Akcija se provodi u cilju povezivanja svih generacija i susjednih zemalja s istim ciljem zaštite prirode i okoliša, očuvanja prirodnih ljepota Jadranskog mora te podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode. Njoj će se priključiti više od 20 klubova i udruženja, Javne vatrogasne postrojbe te Civilna zaštita Republike Hrvatske i Republike Slovenije

Eko patrola Čišćenje bez granica – VIII. Međunarodna dječja ronilačka eko patrola provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, Zagrebačkog holdinga te njegove podružnice Vladimir Nazor, Ronilačkog kluba Hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Nemo-Adriatic i PGD Piran.

Osim ekološkog i humanitarnog karaktera eko akcija ima i edukativan učinak te će djeca tijekom tri dana trajanja akcije sudjelovati u brojnim aktivnostima na moru te edukativnim radionicama o sigurnosti na moru i pod morem, opremi za sigurnu plovidbu, a kroz edukativne programe učiti o važnosti zaštite prirode.

Kako bi motivirali djecu za organiziranom tjelesnom aktivnošću djeca će sudjelovati u brojnim aktivnostima na moru, a u cilju poticanja djece na organizirano bavljenje vodenim aktivnostima.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni