Hrvatskim cestama svakodnevno vozi 500.000 neispravnih automobila

Hrvatskim cestama svakodnevno vozi 500.000 neispravnih automobila

Stručnjaci Autokluba Maksimir besplatno će obavljati podešavanja i otklanjati sitnije kvarove, a više autoservisnih radionica koje im odobravaju niže cijene, cijele im godine stoje na raspolaganju

Zabrinuti činjenicom da je svaki treći automobil neispravan na godišnjim kontrolama u Stanicama za tehnički pregled vozila, što znači da se hrvatskim cestama kreće svakog dana oko 500.000 neispravnih automobila, zagrebački Autoklub Maksimir počinje nizom akcija kojima bi se trebao znatno smanjiti taj nepovoljni odnos.

Ovih dana na kućne adrese 12.000 vozača upućeno je pismo Autokluba Maksimir u kojemu se građanima preporuča da prije odlaska na tehnički pregled i produljenja registracije, svoj automobil podvrgnu internoj kontroli, koju besplatno obavlja ovaj klub. Nudi se temeljita provjera svjetala, podešavanje svjetala i promjena žaruljica farova, što vozači svih automobila teško mogu oba viti sami. Kontrolirat će se kočnice i gume, a besplatno se zamjenjuju izlizane ili vansezonske gume, koje utječu na duljinu puta kočenja. Na posebnom uređaju provjeravaju se amortizeri i upravljački mehanizam, a računalo provjerava opću funkciju sastavnih dijelova automobila. Zbog utjecaja na okoliš, Autoklub Maksimir osigurao je vozačima besplatnu provjeru ispušnih plinova na eko testeru i to tokom cijele godine.

Stručnjaci Kluba besplatno će obavljati podešavanja i otklanjati sitnije kvarove, a više autoservisnih radionica koje im odobravaju niže cijene, cijele im godine stoje na raspolaganju.

Nekoliko prodavaonica odobrava i niže cijene na kupnju automobilskih guma, doknadnih dijelova i potrošnog materijala.

Autoklub Maksimir, poznat godinama po organiziranju niza tehničkih aktivnosti uvjeren je da će svojim djelovanjem znatno utjecati na smanjivanje broja tehnički neispravnih automobila na našim cestama i na taj način utjecati i na broj prometnih nesreća i očuvanje čovjekovog okoliša.

Vozači koji se na ovaj način odluče na izbjegavanje rizika na Stanicama za tehnički pregled mogu cijele godine, kao i idućih godina, najaviti svoj dolazak i rezervirati termin na telefone Autokluba Maksimir 23 18 442, 23 04 029 ili 099 81 39 018 svakog radnog dana od 7.30 do 16 sati, subotom od 9 do 12 sati, a provjere u Članskoj autoradionici obavljaju se od 8 do 17 sati. Članovi Autokluba Maksimir imaju prednost po redoslijedu primanja prijava za preglede.

Sve druge informacije biti će objavljivane na www.amk-maksimir.hr. (zg-m)