Hrvatski znanstvenici našli neškodljiv lijek koji zaustavlja širenje raka

Hrvatski znanstvenici našli neškodljiv lijek koji zaustavlja širenje raka

(Foto: Pexels / Ilustracija)

Skupina hrvatskih znanstvenika objavila je članak u uglednom svjetskom časopisu u kojem pokazuju da kombinacija ekstrakata ljekovitih gljiva Agarikon.1 na prirodan i neškodljivi način narušava širenje uznapredovaloga karcinoma debelog crijeva i poboljšava preživljenje, javlja HRT u utorak.

Članak koji potpisuju Boris Jakopović iz tvrtke Dr Myko San i suradnici sa Sveučilišta u Rijeci, Zagrebu i Splitu navodi da je upotrebom metoda koje se koriste za istodobno praćenje velikog broja procesa u organizmu pokazano da kombinacija ekstrakata iz ljekovitih gljiva Agarikon.1 snažno koči tumorski rast i širenje tako da sprečava stvaranje velikog broja proteina koji su uključeni u te procese, navodi HRT.

Iako je istraživanje rađeno na karcinomu debelog crijeva, riječ je o temeljnim procesima rasta i širenja zajedničkim svim tipovima raka. Agarikon.1 istodobno potiče proces slaganja proteina u njihove pravilne strukture, što je nužno za njihovo pravilno funkcioniranje, koje je tijekom napredovanja tumora narušeno, navodi se u članku.

Navedeni učinak može značajno pojačati učinke standardne kemoterapije i ublažiti njezine nuspojave, zaključuje se u članku. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni