Hrvatski vojnik s hrvatskom opremom

Hrvatski vojnik s hrvatskom opremom

Vrijednost potpisanih ugovora je 66 milijuna kuna, i temeljem njega će 21 tvrtka koja je pobijedila na javnom natječaju za potrebe OS RH proizvesti 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 te 1125 komada opreme za puške

Ministar obrane Ante Kotromanović jučer je s predstavnicima hrvatskih proizvođača odjeće i obuće potpisao 14 ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vrijednost potpisanih ugovora je 66 milijuna kuna, i temeljem njega će 21 tvrtka koja je pobijedila na javnom natječaju za potrebe OS RH proizvesti 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 te 1125 komada opreme za puške.

Potpisivanju Ugovora u administrativnom središtu MORH-a prisustvovali su i načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse, Viktor Koprivnjak te brojni predstavnici hrvatskih tvrtki.

Ministar Ante Kotromanović je nakon potpisivanja ugovora istaknuo iznimno zadovoljstvo ovakvom suradnjom i činjenicom da je hrvatski vojnik u potpunosti opremljen kvalitetnim hrvatskim proizvodima

hrvatski_vojnikUgovore s MORH-om u ime Zajednice ponuditelja, a vezano za nabavu borbenih odora, obuće, kaciga i jurišnih puški za pripadnike OS RH potpisali su predstavnici tvrtki “Borovo d.d.”, “Inkop obuća d.o.o.” i “Jelen d.o.o.” “Kroko d.o.o.”, “Čateks d.d.”, “Šešir d.o.o.”, “URIHO”, “Varteks d.o.o.”, “Hemco d.o.o.”, “Krojostil d.o.o.”, “Jadran d.d.”, “Galeb d.d.”, “Skriplet d.o.o.”, “HS produkt d.o.o.”, “Šestan Busch d.o.o.”, “Odjeća d.o.o.” i “Mako d.o.o.”.

Ministar Ante Kotromanović je nakon potpisivanja ugovora istaknuo iznimno zadovoljstvo ovakvom suradnjom i činjenicom da je hrvatski vojnik u potpunosti opremljen kvalitetnim hrvatskim proizvodima. “Hrvatski proizvođači proizvode dobre proizvode koji su usklađeni sa standardima NATO-a, a ovi ugovori su primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke i pomaže im da se održe i prežive”, rekao je ministar Kotromanović.

Načelnik GS OS RH, general zbora Drago Lovrić naglasio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani već u siječnju čime se omogućava da vojska na vrijeme dobije sve što joj je potrebno i najavio je kako će, u ovom procesu, oružane snage zajedno s proizvođačima zajednički raditi na unaprjeđenju vojne opreme.

U ime proizvođača opreme prisutnima se obratio Žarko Popović iz tvrtke “Kroko” koji je istaknuo zadovoljstvo ovim modelom suradnje i zahvalio MORH-u što je omogućio proizvođačima da pokažu svoje kvalitete, dok je predstavnik tvrtke “Šestan Busch”, Alojzije Šestan, naglasio kako je potpisivanje ovog ugovora dokaz namjera i stvarnih napora MORH-a da potpomaže i jača hrvatsku industriju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni