Hrvatski umirovljenici kao dežurni “Pedro”

Hrvatski umirovljenici kao dežurni “Pedro”

Poručujemo novinarima i svima onima koji za iseljavanje, korupciju, mito, kriminal i neorganiziranost hitne pomoći žele okriviti umirovljenike da mi nikada nismo i nećemo preuzeti ulogu “Pedra”

Lazar Grujić

Bombastičan naslov na udarnoj stranici jednog našeg dnevnika ponovno dovodi čitatelje u dilemu – jesu li doista umirovljenici krivi za sve loše što se događa u državi!? Političke elite se godinama opravdavaju kako moraju rasprodavati obiteljsko srebro ne bi li se namirili mirovinski fondovi! S tim je opravdanjem i provedena nepravedna privatizacija i najveća pljačka gospodarstva, a kontinuirano se nameće stav kako se moramo zaduživati jer nema novca za umirovljenike. Najnovija osuda umirovljenika za rušenje cijene rada samo je nastavak dugogodišnjeg difamiranja umirovljeničke populacije. Pri tome se objavljuju paušalna mišljenja i stavovi pri čemu vezano uz tržište rada mi u Stranci umirovljenika imamo potpuno drugačije mišljenje.

Naime, godinama se zalažemo za češki model koji je unio pozitivne promjene u njihovom gospodarstvu pa nema razlike da ne bude tako i kod nas. Jer ne treba se bojati da će umirovljenici preuzeti građevinske, konobarske ili slične poslove za koje i sada nedostaje radne snage pa nema bojazni od rušenja cijene rada. Riječ je o tome kako umirovljenici svoje znanje i iskustvo mogu prenijeti na drugim intelektualnim poslovima i to je poenta njihovog rada uz mirovinu! Ovih se dana pojavljuju informacije kako nema dovoljno liječnika osobito za vrijeme turističke sezone a mnogi umirovljeni liječnici još uvijek puni elana i obilježeni Hipokratovom zakletvom sjede neiskorišteno u svojim domovima.

Udar na umirovljenike – bez argumenata

O tome je riječ poštovana gospodo, koja u pomanjkanju bilo kakvih argumenata samo udarate na umirovljenike. Isto tako se može postaviti pitanje zbog čega nije minimalna plaća recimo 5000 kuna ili kako to da su uz silne napore političara usmjereni na mirovine one najmanje do sada. Gdje su pare od privatizacije u kojoj je običan vozač u Dukatu za 20 godina „zaradio“ 280 milijuna eura, a umirovljenici su krivi što traže mrvice!? Pitamo se i što je sa silnim bogatstvom koje su naši domoljubi iznijeli izvan Hrvatske i pohranili na nerezidentne račune, a stečeno nelegalnom rasprodajom hrvatskih tvornica koje su sagradili sadašnji umirovljenici?

Ili sa legalnom pljačkom kojom su nad Agrokorom napravili članovi Borg grupe u obliku savjetničkih naknada! Jesu li umirovljenici krivi što nas čeka još crniji scenarij u Uljaniku ili je možda u pitanju osobni interesi lokalnih političara među kojima prednjači europarlamentarac! Uvjereni smo da svi znaju odgovore i stoga poručujemo novinarima i svima onima koji za iseljavanje, korupciju, mito, kriminal i neorganiziranost hitne pomoći žele okriviti umirovljenike da mi nikada nismo i nećemo preuzeti ulogu Pedra.

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni