Hrvatski Telekom još nije riješio kvar – banke i državne institucije rade otežano

Hrvatski Telekom još nije riješio kvar – banke i državne institucije rade otežano

Problemi s mrežom HT-a pojavili su se u utorak u 2,50 sati ujutro u gotovo cijeloj zemlji zbog prekida velikog broja veza u telekom mreži, a kvar još nije potpuno saniran

Državna uprava za zaštitu i spašavanje jutros je obavijestila građane kako zbog poteškoća u radu fiksne i mobilne mreže Hrvatskog Telekoma dolazi do problema pri uspostavi poziva prema žurnim službama.

U mrežama HT-a zbog nepredviđenih okolnosti poteškoće su i dalje povremeno prisutne te stručnjaci još uvijek intenzivno rade na njihovom rješavanju, izvijestili su iz HT-a u utorak, dok u cijeloj zemlji ima problema s bankomatima, plaćanjem karticama te s uslugama Porezne uprave.

„Poduzimamo sve kako bismo smetnje otklonili u najkraćem mogućem roku, a pozivi na broj 112 normalno funkcioniraju te ćemo o svim novostima odmah informirati javnost”, poručuju iz HT-a.

Problemi s mrežom HT-a pojavili su se u utorak u 2,50 sati ujutro u gotovo cijeloj zemlji zbog prekida velikog broja veza u telekom mreži, a kvar još nije potpuno saniran.

Brojni se građani žale jer su ostali bez signala na mobitelu i interneta, na nekim bankomatima nije bilo moguće podizati novac, a u trgovinama plaćati karticama. Kvar je uzrokovao i probleme na Zagrebačkoj burzi gdje je bio odgođen početak trgovanja.

Dok stručnjaci iz Ericssona Nikola Tesla i HT-a rješavaju problem, profile tvrtke na društvenim mrežama zasipaju bijesni komentari korisnika

Problema imaju i državne institucije, pa tako trenutno nije moguće izdati građanima određene dokumente, a neki su građani imali problema i s podizanjem lijekova u ljekarnama. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni