Hrvatski robot RONNA – najbolje tehnološko postignuće u medicinskoj robotici u 2018.

Hrvatski robot RONNA – najbolje tehnološko postignuće u medicinskoj robotici u 2018.

Razvojni tim RONNE u Londonu je predstavio svoja najnovija rješenja robotske primjene u stereotaktičkoj neurokirurgiji temeljena na umjetnoj inteligenciji

Bojan Jerbić i Darko Chudy

Projekt medicinskog robota RONNA G4 (četvrte generacije) zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje i kliničke olnice Dubrava jučer je nagrađen glavnom nagradom u kategoriji najbolje inovacije (Best Integration and Innovation Award) u sklopu glasovitog međunarodnog Hamlyn simpozija o medicinskoj robotici kojeg organizira Imperial College u Londonu (http://hamlyn.doc.ic.ac.uk/hsmr/). Projekt RONNA koji se provodi pod vodstvom vodstvom prof. dr. sc. Bojana Jerbića (FSB – Zavod za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava) i doc. dr. sc. Darka Chudya (KB Dubrava – Zavod za neurokirurgiju), pozvan je pored osam drugih projekata iz Njemačke, Kanade, Nizozemske, SAD, Italije, Koreje i Švicarske da se predstavi na simpoziju.

Razvojni tim RONNE u Londonu je predstavio svoja najnovija rješenja robotske primjene u stereotaktičkoj neurokirurgiji temeljena na umjetnoj inteligenciji. U iznimnoj konkurenciji međunarodni je odbor, sastavljen od vodećih svjetskih znanstvenika u području medicinske robotike, ocijenio kako RONNA predstavlja najbolje znanstveno i tehnološko postignuće u medicinskoj robotici u 2018. godini. Na taj su način Hrvatska i Sveučilište u Zagrebu uvršteni među vodeće svjetske istraživačke i razvojne centre u području medicinske robotike. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni