Hrvatski predstavnici sa devet zlatnih odličja sa izložbe inovacija i novih proizvoda

Hrvatski predstavnici sa devet zlatnih odličja sa izložbe inovacija i novih proizvoda

Na INPEX-u, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda, koji se održava od 13.lipnja do 16.lipnja u američkom gradu Pittsburghu, hrvatski su inovatori i ove godine nastavili 22 godišnju tradiciju sjajnih nastupa. Devet hrvatskih inovacija i novih proizvoda, međunarodni ocjenjivački sud je nagradio s ukupno 12 odličja, 9 zlatnih medalja, prestižnom nagradom “Inventors Cup”, nagradom za najbolju žensku inovaciju i posebnim priznanjem vodeće tajvanske organizacije inovatora.

Najuspješniji hrvatski izlagač bio je Pavao Potočki, čiji je „Mini elektronski box“ nagrađen jednom od najvrijednijih nagrada izložbe „Inventors Cup“, zlatnom medaljom i posebnom tajvanskom nagradom. Riječ je o opremi za boksački trening koja omogućava bodovanje bez suđenja i opasnosti od ozlijede. Niz je američkih kompanije iskazalo poslovni interes za komercijalizaciju na američkom tržištu, a osobito tvrtka poznatog poduzetnika i bivšeg boksačkog prvaka Georgea Foremana.

Osim njega nagrade su dobili i magistra farmacije Mirjana Brlečić, Anđelka Toto Ormuž , Tomislav Bronzin, Vjekoslav Majetić, Almir Karabegović, Zvonimir Viduka, Goran Miljković.

Predsjednik Saveza inovatora Zagreba, Ladislav Prežigalo, izjavio je kako Osobito ponosan na zlatno odličje učenika zagrebačke I. tehničke škole Tesla, Mariana Cipriana Mitrica i njegovog mentora Gorana Ecimovića, za inovaciju „Glasovni termometar“ namijenjenu slijepim i slabovidnim osobama. (Zg magazin)