Hrvatski politički centar predao listu DIP-u 5 do 12

Hrvatski politički centar predao listu DIP-u 5 do 12

Darinko Kosor: „Ovo je jedina lista političkog centra, sve druge liste su lijeve ili desne, upravo to što smo drugačiji otvara našim biračima alternativu da mogu glasati i za nešto drugo“

Hrvatski politički centar  danas je  simbolično pet minuta prije podneva predao svoju kandidacijsku listu za EU parlament Državnom izbornom povjerenstvu. Delegaciju je predvodio predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić, a pridružili su mu se predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, te kandidati s liste: Renata Šeperić Petak (HSLS), Đuro Lubura (Nacionalni forum), Sanja Rukavina (HSLS) i Jadranka Kosor (nezavisna).

Na listi je 11 kandidata Nacionalnog foruma, HSLS-a, PGS-a i Liste za Rijeku, te nestranačkih osoba, među kojima su predstavnici i nekoliko nacionalnih manjina. Nositelj liste je predsjednik Nacionalnog foruma  prof. dr. Nikica Gabrić. Na listi su i diplomirana ekonomistica Renata Šeperić Petak (HSLS), doc. dr. Mato Palić (NF), menadžer i poduzetnik diplomirani inženjer Vladimir Ferdelji (Nezavisni – HSLS), prof.dr. Amir Muzur (PGS-LZR),  povjesničarka umjetnosti prof. Goranka Horjan (NF),  inženjer telekomunikacija Đuro Lubura (NF), diplomirani agronom Sanja Rukavina (HSLS), poduzetnik mr. Mirza Šabić (Nezavisni), aktivistica za ljudska i manjinska prava dr. Gordana Aksin (Nezavisna), te zastupnica u Hrvatskom saboru i bivša premijerka diplomirana pravnica Jadranka Kosor (Nezavisna). Na listi su dva sveučilišna profesora,  docent, tri inženjera, ekonomistica i povjesničarka umjetnosti, tri uspješna poduzetnika, uspješna premijerka.

„Lista časnih i odgovornih“

„Ovo je lista stručnih, časnih i odgovornih ljudi s čijim kvalitetama možemo jamčiti uspjeh u europskom parlamentu. Također, Nacionalni forum u suradnji s ICT stručnjacima radi na aplikaciji za pametne telefone, što bi rezultiralo uvođenjem direktne demokracije. Princip je jednostavan, zastupnik u EU parlamentu koji se želi konzultirati sa svojim članstvom i simpatizerima, postavi  direktan upit na aplikaciji preko koje može dobiti odgovor od više tisuća ljudi, na taj način može znati za što da se zalaže.„ izjavio je Nikica Gabrić predsjednik Nacionalnog foruma.

Na njega se nadovezao i Darinko Kosor, predsjednik Hrvatsko socijalno-liberalne stranke (HSLS) koji je izjavio: „Ovo je jedina lista političkog centra, sve druge liste su lijeve ili desne, upravo to što smo drugačiji otvara našim biračima alternativu da mogu glasati i za nešto drugo. Podsjetio bih naše građane da je važno izaći na izbore jer dvije trećine najvažnijih odluka za Hrvatsku se donose upravo u europarlamentu.“ (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni