Hrvatski pleter ponovno u Lisinskom

Hrvatski pleter ponovno u Lisinskom

Nakon sedmogodišnje pauze ove se srijede, 29. Svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog ponovno se održava manifestacija Hrvatski pleter. Počevši kao Glazbeni festival OSRH 1995. godine u Jastrebarskom omogućio je brojnim glazbenicima, u prvom redu amaterima, javne nastupe i trajno zabilježavanje pjesama koje su vrlo često stvarane na prvim crtama bojišnice. Tijekom vremena na festivalu su nastupili brojni poznati izvođači poput pokojnog Vinka Coce, Alena Vitasovića, Zorana Jelenkovića, Miše Kovača, Tonija Cetinskog, a skladba koja je prvi puta izvedena u javnosti i postala jedna od najuspješnijih je Croatio iz duše te ljubim. Ovu su skladbu izveli 1997. godine Tomislav Bralić i klapa Bibinje.

Zanimljivo je da glasovanjem publike ova skladba nije osvojila prvo mjesto jer je najsnažniji dojam na posjetitelje ostavila izvedba pjesme pod nazivom Mojem tati. Stoga su organizatori ovogodišnjeg pletera iz udruge Ponos domovine pripremili jedan revijalni repertoar skladbi s prethodnih pletera te nekoliko novih i općepoznatih domoljubnih pjesama kao i recitale prigodnih tekstova koje će pročitati Robert Kurbaša.

Uz glazbene zvukove predstavit će se i umjetnici – branitelji dijelom izložaka iz opusa Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda, a Pleter započinje mimohodom stjegova udruga i ratnih postrojbi uz zvukove Puhačkog orkestra ZET-a. Pokrovitelji ovogodišnjeg pletera su predsjednica RH kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a urednica i voditeljica TV prijenosa je Lejdi Oreb.

Cijena ulaznica je 30 i 50 kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni