Hrvatski nogometni reprezentativci primili visoka državna odlikovanja

Hrvatski nogometni reprezentativci primili visoka državna odlikovanja

(Izvor fotografija: http://predsjednica.hr)

»U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmjeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan«, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je uručila odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu za finalni plasman na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu.

“U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmjeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan. Naša je dužnost i obveza obećati vam kako to jedinstvo, u kojem su nas već jednom ujedinili naši branitelji u obrani Domovine, nikada više nećemo pustiti”, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, zahvalivši nogometnim reprezentativcima što su svojim uspjehom vratili “optimizam i pobjednički duh te postali uzor i nadahnuće našoj djeci i mladima, ali i svima nama”.

U ime svih nagrađenih Predsjednici je zahvalio izbornik Zlatko Dalić, posebno istaknuvši njezinu potporu tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

“Pokazali smo veliko zajedništvo, ljubav prema domovini, hrabrost, poniznost i vjeru i to nam je donijelo taj veliki rezultat”, kazao je izbornik Dalić i obećao da će nogometaši i u budućim utakmicama pružiti sve kako bi naši navijači u zemlji i inozemstvu bili ponosni na njih.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovan je Davor Šuker. Odlikovanje mu je uručeno »za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske , te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, kojoj je pridonio svojim velikim profesionalnim iskustvom i osobnom podrškom«.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovan je Zlatko Dalić. Odlikovanje mu je uručeno za »izniman, povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost kojima je vratio vjeru u uspjeh, optimizam i pobjednički duh i ispunio ponosom sve hrvatske navijače diljem svijeta, za isticanje najvrednijih profesionalnih i humanih kvaliteta, iskazano zajedništvo i domoljubni ponos u promociji sporta i međunarodnog ugleda Republike Hrvatske te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji«.

Redom kneza Branimira s ogrlicom, za izniman, povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, osvjedočenu srčanost i požrtvovnost i osvajanje srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, odlikovani su igrači hrvatske nogometne reprezentcije: Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera, za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske te osvajanju srebrne medalje na 21. SP-u u nogometu odlikovani su članovi stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske, te osvajanju srebrne medalje na 21. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Ruskoj Federaciji, dodijeljena je Hrvatskom nogometnom savezu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni