Hrvatski medicinski robot RONNA postigao zapažen uspjeh u Düsseldorfu

Hrvatski medicinski robot RONNA postigao zapažen uspjeh u Düsseldorfu

RONNA G5 je izabrana između više od 30 svjetskih projekata iz područja medicine kao jedan od pet finalista natjecanja KUKA Innovation Award te je predstavljena na izložbenom prostoru renomiranog proizvođača robota

Katedra za projektiranje izradbenih i montažnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) u suradnji s Kliničkom bolnicom Dubrava predstavila je kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju pete generacije, RONNA G5, na najvećem svjetskom sajmu medicinskih proizvoda MEDICA 2019. koji se održavao u njemačkom Düsseldorfu od 18. do 21. 11. 2019. godine.

RONNA G5 je izabrana između više od 30 svjetskih projekata iz područja medicine jedan jednog od pet finalista natjecanja KUKA Innovation Award te je predstavljena na izložbenom prostoru renomiranog svjetskog proizvođača robota KUKA. RONNA G5 kao prvi kolaborativni robotski sustav za stereotaktičku neuronavigaciju privukla je tisuće posjetitelja zainteresiranih za primjenu robotike u neurokirurgiji. Za vrijeme trajanja sajma ostvareno je više od sedamdeset poslovnih sastanaka sa stručnjacima iz cijeloga svijeta.

KUKA je jedan od tri najveća svjetska proizvođača industrijskih robota, s preko 13 000 zaposlenih i podružnicama diljem Europe i svijeta. Na poveznici se nalazi službeni promotivni video RONNA G5 aplikacije sa sajma MEDICA 2019:

https://www.youtube.com/watch?v=OBRtNvPaZMs&vl=de

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni