Hrvatski keramičari u Portlandu

Hrvatski keramičari u Portlandu

Nadica Eichhorn, Djurdjica Horvat i Hanibal Salvaro pozvani su da sudjeluju na 51. godišnjoj konferenciji NCECA u Portlandu, država Oregon, krajem ožujka ove godine. NCECA (The National Council on Education for the Ceramic Arts), tj. Nacionalni savjet obrazovanja za umjetnost keramike, koji je osnovan 1966. godine, ima preko 4000 članova i najveća je udruga umjetnika keramike na svijetu.

Svake godine, dva tjedna prije Uskrsa, održava se 4 dnevni NCECA susret u drugoj američkoj saveznoj državi. Zbog nazočnosti par tisuća najvažnijih američkih umjetnika, galerista, kolekcionara i povjesničara umjetnosti, te inozemnih gostiju, uz vrlo kvalitetni program, koji se priprema preko godine dana unaprijed, sigurno je jedno vrlo inspirativno i informativno susretište umjetničke keramike koje ima pozitivne globalne reperkusije.

Poziv hrvatskim umjetnicima je ustvari priznanje međunarodnom ugledu koji uživaju, te prigoda da prošire već postojeće kontakte i razmjenom informacija i ideja pridonesu suradnji i uzajamnim kreativnim htjenjima.

Posjet Portlandu je također izvrsna mogućnost daljnje promocije međunarodnog skupa Zagreb Clay Fest koju će se održati u Zagrebu od 19. – 23. 09. 2017, a koji je uspješno održan već tri puta uz sudjelovanje umjetnika sa svih kontinenata. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni