Hrvatski inovatori najbolji u Maleziji

Hrvatski inovatori najbolji u Maleziji

Hrvatski nastup na najvećoj izložbi inovacija jugoistočne Azije – Malaysia Technology EXPO 2014 nagrađen je kao najbolji ukupni nastup

U Kuala Lumpuru je upravo završila najveća izložba inovacija jugoistočne Azije, 13. MTE – Malaysia Technology EXPO uz novi sjajan uspjeh hrvatskih inovatora. MTE je okupio 490 inovacija iz Malezije i brojnih država jugoistočne Azije i Europe.

Deset hrvatskih izložaka odlikovano je s ukupno 18 nagrada. Najbolji hrvatski izlagači i ove godine bili su Doc.Dr.sc. JANA ŽILJAK VUJIĆ, Prof.dr.sc. VILKO ŽILJAK, Doc.Dr.sc. IVANA STANIMIROVIĆ ŽILJAK, Prof.Dr.sc. KLAUDIO PAP, s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji su za „IRDMARK METODA ZAŠTITE ISPISA DOKUMENATA I POŠTANSKIH MARAKA“ nagrađeni s „Best Award“ (jedan od deset najboljih izložaka MTE 2014), novčanom nagradom i zlatnom medaljom. Dominaciju inovatora s TVZ-a nastavlja mladi student treće godine, Davor Gusić, koji je za inovaciju „SOLARNI SVJETLEĆI STOL“ nagrađen brončanim odličjem. Niz sjajnih međunarodnih uspjeha nastavio je i pobjednik INOVE 2013, Slobodan Rajić sa zlatnom i srebrnom medaljom za „Gumeno cestovno željeznički prijelaz DR 1“. Veliki uspjeh postigao je i Radovan Marin sa zlatnim i dva brončana odličja, odnosno posebnom nagradom IIPNF (Međunarodni forum inovatora) za „OKOMITI BICIKL PARKING I STUPIĆ ZA PARKIRANJE BICIKLA“ i „DVONAMJENSKA DASKA ZA JEDRENJE“. Roman Krunić je za „ROTO I TRAČNA RAŠPA“, nagrađen srebrnom medaljom i posebnim nagradama IIPNF. Prestižne nagrade WIIPA (Svjetska Asocijacija Inovatora), uz brončanu medalju osvojili su Tomislav Bronzin i Anita Bušić za inovacije „C@N Motion“ i „BodyRecog“. Novi uspjeh u Maleziji i ove godine je ostvario Darko Dobošić, brončanom medaljom za „DETEKTOR KRVI“. Još jedno u nizu međunarodnih zlatnih odličja pripalo je Mirjani Brlečić za „NIKEL serum protiv proširenih bora“.

Povezivanje s azijskim poduzetnicima

Slogan Izložbe je bio “Usmjeravanje inovacije prema komercijalizaciji, pa su organizatori sjajnom promidžbom osigurali brojnu posjetu (preko 20.000 poslovnih posjetitelja). Svi su hrvatski izlošci, gotovi proizvodi temeljeni na inovacijama uspješnih inovatora poduzetnika, privukli veliki poslovni interes. U organizaciji Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj Hrvatske gospodarske komore, organizirana je 4. inovacijska misija koju je predvodila direktorica Centra Tajana Kesić Šapić i stručni suradnik Ivan Božac.

Cilj Inovacijske misije je organiziranjem izravnih sastanaka hrvatskih inovatora i azijskih poduzetnika, maksimalizirati poslovni učinak izlaganja na ovoj izložbi. Poslovni razgovori Slobodana Rajića s malezijskim kompanijama specijaliziranim za proizvodnju željezničke infrastrukture i cestovne opreme i Romana Krunića s tvrtkom specijaliziranom za prodaju alata, temelj su očekivanja za skoru komercijalizaciju njihovih inovacija na azijskim tržištima. Izgledni su poslovni interesi iskazani i za „Detektor krvi“, Darka Dobošića i „C@N Motion i BodyRecog“, Tomislava Bronzina i Anite Bušić. Tom prilikom direktorica Tajana Kesić Šapić izrazila je posebnu zahvalnost Malezijskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, te MATRADE-u i naglasila kako je izuzetno zadovoljna s poslovnim razgovorima koji su održani i da se nada da će se započeta suradnja nastaviti.

Veleposlanik RH u Kraljevini Maleziji, gospodin Željko Bošnjak je sudjelovao u svim aktivnostima hrvatskog izaslanstva na Izložbi, pružajući time osobito djelotvornu potporu hrvatskim promidžbenim nastojanjima.

Hrvatski nastup na MTE 2014 nagrađen je kao najbolji ukupni nastup, a organizirali su ga Hrvatski savez inovatora , Savez inovatora Zagreba i Hrvatska gospodarska komora uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića. Hrvatsko izaslanstvo se danas vraća u Zagreb. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni