Hrvatski dani sigurnosti

Hrvatski dani sigurnosti

Središnja tema ovogodišnjih HDS-a je poslovni zločin i način kako ga spriječiti, aktualan izazov za uprave trgovačkih društava i domaći sigurnosni sektor

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti i ove godine organizira Hrvatske dane sigurnosti, ovaj put na temu »Poslovni zločin i kako ga spriječiti«, a koji će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i supokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, od 22. do 24. listopada održati u hotelu “Milenij” u Opatiji.

Središnja tema ovogodišnjih HDS-a je poslovni zločin i način kako ga spriječiti, aktualan izazov za uprave trgovačkih društava i domaći sigurnosni sektor. Zemlja partner HDS-a je Izrael čiji stručnjaci iz sektora sigurnosti sudjeluju na ovogodišnjoj opatijskoj Konferenciji menadžera sigurnosti. Bit će održan i okrugli stol o izazovima što ih za poslovni svijet i hrvatsku kritičnu infrastrukturu predstavlja cyber kriminal. Na okruglom stolu će uz domaće stručnjake gostovati vodeći europski stručnjak za cyber sigurnost, Lajos Antal iz korporacije Deloitte. Oni će predočiti sve elemente cyber napada na korporacije. Dovoljno je 300 sekundi koliko traje cyber napad da se račun tvrtke isprazni do zadnjeg centa ili da srušite gradski elektroenergetski sustav.

O zaposlenicima kao mogućoj unutarnjoj prijetnji govorit će iskusni kriminalist i direktor korporativne sigurnosti mega kompanije INA d.d., Darko Dundović, MBA. U borbi za što boljim poslovnim rezultatima neke kompanije koriste klasične elemente nezakonite špijunaže. O tome kako ih otkriti i zaštititi se, govorit će Siniša Patačko, predsjednik UPDH.

Nema kvalitetnog sustava sigurnosti bez korištenja novih tehnologija, zato nam je zadovoljstvo predstaviti detektor grafita kao novu tehnologiju u borbi protiv vandalskih grafita koji znatno umanjuju vrijednost poslovnih nekretnina. (zg-m)