Hrvatski boksački vitezovi spremni za WSB debi

Hrvatski boksački vitezovi spremni za WSB debi

(Foto: HBS)

»Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije OI mnogi su oslabljeni. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve«, izjavio je izbornik Pijetraj

Povijesni dan stigao je u Hrvatsku sa premijernim nastupom u Svjetskoj boksačkoj seriji WSB-a (World Series Boxing). Hrvatski vitezovi otvorit će svoju debitantsku sezonu u Italiji, gdje će ovog petka u 18 sati imati sraz s Italian Thunderom u Firenci. Naše boksače, pojačane u dvije kategorije, očekuju Azzuri, koji iza sebe već imaju naslov prvaka u Svjetskoj seriji.

»Izuzetno smo sretni što ulazimo na velika vrata u svjetsko društvo. Ovo je plod dugogodišnjeg rada naših boksača, trenera, mojih suradnika, predsjednika WSB Hrvatska Mladena Mikolčevića i mene. Vjerujemo u ove momke i želim im sreću u prvom susretu«, rekao je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, a direktor reprezentacija pri HBS-u Željko Mavrović nadovezao se: »Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat«.

Debitantski nastup u WSB-u, osim tima, imaju i trojica naših boksača, koji će izaći na ring u Firenci. Osmerostruki prvak Hrvatske Filip Poturović (56 kg), profesionalac Ivan Njegač (64 kg) i viceprvak Europe do 22 godine Toni Filipi (91 kg). Uz njih Vitezove će pojačati izvrsna mlada bjeloruska nada Eugenij Karmilchik (49 kg) i Srbin od kojeg se puno očekuje, Aleksa Marković (75 kg).

»Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni. Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve«, izjavio je uoči odlaska izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj.

Značaj nastupa Hrvatskih vitezova prepoznali su i tvrtka Pevec kao Generalni sponzor ovog projekta te Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović s visokim pokroviteljstvom tima.

Bokači su krenuli u Italiju s trenerima Tomom Kadićem, Stjepanom Bačurinom i Vitalijem Karnilauom, gdje ih sutra očekuje vaga i zajednička konferencija za medije sa Italian Thunderima. Susret je u petak u 18 sati, a snimku istog moći ćete pratiti na Hrvatskoj radio televiziji u subotu u 17:30 sati. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni