Hrvatski boksači zablistali u Rumunjskoj

Hrvatski boksači zablistali u Rumunjskoj

Hrvatska mora biti iznimno sretna rezultatom u rumunjskoj Tulcei. Zlato Poturovića, srebra Šporčića, Prateljačića i Lakovića te tri bronce Prskala, Gulana i Cvetkovića dokaz su velike perspektive i ove generacije mlađih seniora

Hrvatski reprezentativac Filip Poturović (56 kg) osvojio je naslov pobjednika na kvalitetnom međunarodnom turniru Dunavski pojas koji se prošlog tjedna boksao u Rumunjskoj. Poturović je u sjajnom finalu slavio protiv favorizirnog domaćina Jitarua sa 2:1. Uz njegovu finalu pobjedu Hrvatska reprezentacija odradila je odličan posaote se naši mlađi seniori kući vraćaju sa zlatom, tri srebra i tri bronce.

Sjajnu predstavu odradila su i ostala trojica finalista iz Lijepe Naše. Krešimir Šporčić (81 kg) odlično je parirao ukrajinskom prvaku koji iza sebe ima niz naslova. Ipak manjak iskustva osigurao je da suci dodijele pobjedu Herkulu iz Ukrajine. U teškoj kategoriji Luka Pratljačić dobro je startao sa Ukrajincem Martonom, inače svjetskim juniorskim prvakom (2013.) i brončanim sa prošlog Svjetskog prvenstva. U sjajnom meču u kojem je Pratljačić na početku držao kontrolu Ukrajinac je polako preuzeo stvar u svoje ruke i odnio konačnu pobjedu za drugo hrvatsko srebro. Na kraju, biser večeri u superteškoj kategoriji naš Miljan Laković sa svjetskim doprvakom i Olimpijskim pobjedikom Peterom Kadiruom. Sraz divova u kojem je Laković ofenzivno krenuo pokušavši nametnuti Nijemcu svoj stil boksa. Kako je meč išao prema kraju Kadiru je pokazao iznimnu kvalitetu i suci su to nagradili zlatom.

Konačno Hrvatska mora biti iznimno sretna rezultatom u rumunjskoj Tulcei. Zlato Poturovića, srebra Šporčića, Prateljačića i Lakovića te tri bronce Prskala, Gulana i Cvetkovića dokaz su velike perspektive i ove generacije mlađih seniora. Time su bili zadovoljnii treneri Hasan Yousef i Kristijan Hodak koji se kući vraćaju sa 100 postotnim učinkom.

FINALA:

56 kg Jitaru (Rou) – Poturović (Cro) 1:2

81 kg Šporčić (Cro) – Herkul (Ukr) 0:3

91 kg Marton (Ukr) – Pratljačić (Cro) 3:0

+91 kg Laković (Cro) – Kadiru (Ger) 0:3

 (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni