Hrvatski boksači zablistali u Debrecenu

Hrvatski boksači zablistali u Debrecenu

Uz ovaj odličan rezultat boksača iz Lijepe Naše koji je najbolji u povijesti ovog tradicionalnog turnira na kojem je do sada od Hrvata (u modernoj Hrvatskoj) zlato osvojio samo Stipe Drviš, treba spomenuti i naše sportske dužnosnike koji su u Debrecenu isto tako napravili odličan posao

Na slici: Josip Bepo Filipi, Damir Plantić i Mate Rudan, (kleči) Marijo Šivolija Jelica

Ovog je vikenda hrvatski boks ispisao još jedan veliki uspjeh. U mađarskom Debrecenu čak trojica hrvatskih boksača Mate Rudan (69 kg), Damir Plantić (81 kg) i Josip Bepo Filipi (91 kg) osvojili su zlatne medalje na jednom od najjačih europskih turnira 59. memorijalu Istvan Bocskai.

Pod “dirigentskom palicom” Marija Šivolije-Jelice kroz cijeli turnir naši su šakači svladavali jake suparnike.

Šibenčanin iz BK Pit Bull Mate Rudan prvo je pobijedio čak dva jaka Mađara – Barsonya (brončanog europskog juniora 2012.) i Laszla Szilvaija (srebrni sa Golden Belta 2013.) sa po 2:1 na bodove. U polufinalu savladao je odličnog Norvežanina Nazari Jamshida, koji se kao prvi Norvežanin već kvalificirao za olimpijske igre u Brazilu. Rudan je nakon tri runde slavio sa 3:0 na bodove.

U finalu je do zlatne medalje Mate u velter kategoriji pobjedio petoplasiranog s Europskog prvenstva u Minsku Turčina Huseyna Karslioglua.

Mate je odlično odradio četiri teška meča. Njegov uspjeh velika je stvar i ovo zlato ima iznimnu težinu obzirom da se radi o Velteru u kojem ima uvijek mnogo natjecatelja. – Rekao je Izbornik Marijo Šivolija Jelica.

Nadmoćan je u poluteškoj kategoriji bio Sesvečanin Damir Plantić. On je nakon slobodnog prvog kola protutnjao preko WSB boksača Kineza Abudureyimu Yibulayina i to jednoglasnom odlukom sudaca. »Pao« je zatim Egipćanin Orabi Abdelgawad Abdelrehmen Salah, da bi Sesvetska šaka u finalnoj borbi glatko pobjedio domaćina Peter Nagya sa 3:0.

Damir je pokazao svu svoju lepršavost u ringu. Bio je nadmoćan nad svim suparnicima i zasluženo se popeo na najviše postolje – izjavio je za boksača BK Sesvete Šivolija.

Treća kruna stigla je u teškoj kategoriji. Nju je osigurao Zadranin Josip Bepo Filipi. Srebrni sa Mediteranskih igara Bepo član zadarske Zlatne rukavice, prvo je savladao Turčina Seyda Kesera, zatim je u polufinalu vratio Slovaku Eriku Tkalecu za prošlogodišnji poraz prekidom svladavši ga sa 3:0 na bodove. Zlatoje u velikom stilu pred mađarskim TV kamerama zaradio savladavši favoriziranom domaćina Bence Nagya.

Bio je to dobar posao u Debrecenu. Bepo je svojim zlatom zaokružio hrvatski uspjeh. Ali, ne treba zaboraviti niti Ivana Njegača koji je u poluvelteru kvlitetno radio te našu mladu nadu superteškaša Marina Mindoljevića. »Marin je bio odličan, ali presudile su nijanse. On je svojim nastupom samo potvrdio da se u njega isplati ulagati«, zaključio je Marijo Šivolija Jelica.

Uz ovaj odličan rezultat boksača iz Lijepe Naše koji je najbolji u povijesti ovog tradicionalnog turnira na kojem je do sada od Hrvata (u modernoj Hrvatskoj) zlato osvojio samo Stipe Drviš, treba spomenuti i naše sportske dužnosnike koji su u Debrecenu isto tako napravili odličan posao. Tako je sudac Edvardo Gustin iz Rijeke sudio i finala te dobio odlične ocjene, a Supervizor turnira Zagrepčanin Marko Marović delegiran od strane Europske boksačke federacije, zaradio je same pohvale. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni