Hrvatski boksači odlaze na Europsko prvenstvo

Hrvatski boksači odlaze na Europsko prvenstvo

Ždrijeb je na rasporedu u petak u 10:00 po hrvatskom vremenu, a istog dana popodne na rasporedu su i prvi mečevi

Na Europsko prvenstvo putuje nikad jača hrvatska reprezentacija – glavna je poruka jučerašnje konferencije za novinare u Hrvatskom boksačkom savezu (HBS) uoči europske smotre koja se od 5. do 16. kolovoza održava u bugarskom gradu Samokovu.

„Nadam se dvjema medaljama, ali zasad neću otkriti od koga ih očekujem“, rekao je uvodno predsjednik HBS-a Bono Bošnjak. Na EP putuju šestorica boksača i trojica trenera (Leonard Pijetraj, Dorijan Čalić i Kristijan Hodak).

Ždrijeb je na rasporedu u petak u 10:00 po hrvatskom vremenu, a istog dana popodne na rasporedu su i prvi mečevi. Među 241 boksačem iz 37 zemalja hrvatske boje branit će: Matteo Komadina (-60 kg), Stipan Prtenjača (-64 kg), Sanjin Pol Vrgoč (+75 kg), Hrvoje Sep (-81 kg), Marko Čalić (-91) i Filip Hrgović (+91 kg).

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, jedini koji je već osigurao plasman na Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, dobro je raspoložen došao pred novinare u prostorijama HBS-a.

„Predsjednik kaže da očekuje dvije medalje. Ako može, ja bih uzeo jednu, a moji kolege neka se dogovore oko druge medalje. Šalim se, naravno ne smijemo izgubiti koncentraciju. Pripreme su završene, ali moramo ostati fokusirani na natjecanje u Bugarskoj“, rekao je 23-godišnji superteškaš koji će u Samokovu prvi put nastupiti na europskim prvenstvima.

Visoku ambiciju iskazao je i drugi reprezentativac Leonardo Hrvoje Sep. Upravo je poluteškaš iz Vrbanje donio posljednju europsku medalju hrvatskom boksu. Bilo je to 2011. godine na EP-u u Ankari, kada je osvojio broncu.

„Nikad dosad nismo toliko ulagali u naše reprezentativce, posebice mlade boksače. Gotovo da ne prođe tjedan dan neka hrvatska delegacija ne boksa negdje u Europi. Naravno, takva orijentacija nije jeftina. Međutim, dok sam ja predsjednik, ja ću se jedini nervirati zbog novca, a boksačima mora sve biti na raspolaganju“ zaključio je predsjednik HBS-a. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni