Hrvatski boksači na korak do olimpijskih medalja

Hrvatski boksači na korak do olimpijskih medalja

Filipi je u polufinalu pobijedio Koreanca Kima na bodove. Iako je Zadranin u borbi djelovao posve nadmoćno, suci su meč bodovali sa 2:1 za hrvatskog boksača. Viceprvak svijeta Filipi će u finalu u srijedu jurnuti na aktualnog Svjetskog prvaka Hernandeza

Hrvatski juniorski boksači Toni FIlipi (91 kg) i Luka Plantić (75 kg) na pragu su prvih boksačkih olimpijskih medalja u modernoj Hrvatskoj! Onu sjajniju, može osvojiti Toni Filipi koji se plasirao u finale Olimpijskih igara mladih koje se ovog mjeseca održavaju u Kini. Uz njega, već danas priliku za osvajanje bronce ima Luka Plantić.

Obojica su u nedjelju odradili svoje mečeve u Nanjingu. Viceprvak svijeta Plantić nije uspio pobijediti aktualnog svjetskog prvaka za prolazak u finale. Sesvečanin je izgubio 3:0 (29:28, 29:28 i 29:28), s tim da je svaka runda bila 2:1 kod bodovnih sudaca. Luka ima priliku izboriti broncu protiv Uzbekistanca Mardonova (brončanog sa SP u Bugarskoj), kojeg je sa 2:1 pobijedio Ukrajinac Gadzyev Plantićeva mušterija polufinala iz Bugarske.

Filipi je u polufinalu pobijedio Koreanca Kima na bodove. Iako je Zadranin u borbi djelovao posve nadmoćno, suci su meč bodovali sa 2:1 za hrvatskog boksača. Viceprvak svijeta Filipi će u finalu u srijedu jurnuti na aktualnog Svjetskog prvaka Hernandeza, kojem je u finalu svjetskog prvenstva uzeo jednu od tri runde. Nadamo se da će mu u Kini uzeti barem dvije.

Šivolija: Organizacija je na visokom nivou

“Prtenjača i Filipi dobili su dobar ždrijeb, samo Plantić ide odmah na Svjetskog prvaka Rusa”, javio je odmah nakon ždrijeba boksačkog turnira Olimpijskih igara Mladih iz Kine Marijo Šivolija Jelica – trener reprezentacije.

“Organizacija je uistinu na visokom nivou baš kako Kinezi i imaju praksu u prošlosti, obzirom da se i sam sjećam igara u Pekingu”, dodao je Šivolija. Ocijenio je kako ništa slabije nije u Nanjingu, dečki su oduševljeni olimpijskim selom i cijelom atmosferom igara.

“Dolaskom desetak dana ranije uspjeli smo se aklimatizirati i odraditi zadnje treninge uoči samih mečeva. Tako smo imali zajedničke treninge i sparing sa više reprezentacija. Armenija, Poljska, reprezentacije su s kojima smo u dva navrata odradili dva tehnička sparinga, a nama su uvelike pomogli da dobijemo osjećaj samoga meča. Uz jutarnje aerobne treninge, večernji su se bazirali na tehničko taktičkim vježbama naravno uz već spomenute sparinge. Što se tiče naših momaka, svi se osjećaju jako dobro, osim male smetnje Luke Plantića, koji osjeća laganu bol na desnom stopalu. Ali, doktor Mistura, koji je zadužen u misiji, jako dobro vodi brigu oko te smetnje i ona neće utjecati na izvedbu našeg boksača. Zahvalio bih se i cijeloj misiji, koja je na dispoziciji svim sportašima tako i našim dečkima”, kaže Šivolija kojem u Kini pomaže i trener Mario Nikolić-Paćo.

Zaključio je da u hrvatskoj delegaciji vlada složnost i dobra energija tako da se svakom slobodnom prilikom prate svi naši sportaši na njihovim borilištima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni