„Hrvatska sportska javnost očekuje još Aninih uspjeha“

„Hrvatska sportska javnost očekuje još Aninih uspjeha“

Župan Kožić nagradio je Anu Lenard povodom  osvojenog prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u karateu.  Ana je u veljači ove godine proglašena najboljom sportašicom Zagrebačke županije za 2012. godinu

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je u prostorijama Županije primio članicu kluba Samobor i Hrvatske ženske karate reprezentacije Anu Lenard povodom  osvojenog prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u Budimpešti.  Ana je u veljači ove godine proglašena najboljom sportašicom Zagrebačke županije za 2012. godinu, a župan Kožić ju je nagradio novčanim iznosom za kupnju sportske opreme.

Kožić je istaknuo kako je riječ o važnom sportskom uspjehu za Županiju, ali i cijelu Hrvatsku, a posebno za mladu karatisticu. Na uspjehu je čestitao je i ženskoj karate reprezentaciji , Hrvatskom karate savezu i Karate klubu Samobor.

„Bez vrhunskih priprema, ni rezultati ne bi bili tako dobri“, ocijenio je Kožić, dodavši kako su iza Ane vrhunski rezultati te kako se nada da ih je još mnogo pred njom. „Hrvatska sportska javnost to očekuje“, poručio je.

Ana_Lenard_novinari
Ana Lenard s novinarima (Foto: Boris Jagačić)

Ana Lenard zahvalila je županu na prijemu, kao i iskazanoj podršci. „Hvala što ste nas motivirali da postignemo ovako dobre rezultate“, izjavila je.

Kožić je podsjetio kako Zagrebačka županija izdvaja 6,5 milijuna kuna godišnje za županijski sport, što, ocijenio je, i nije mnogo uzme li se u obzir ukupan broj sportaša, sportskih delegata, sudaca i trenera. Dodao je, međutim, kako se na području Županije u posljednje četiri godine izgradilo i uredilo više sportskih dvorana, a grade se i novi. Kazao je kako sve to pomaže da Zagrebačka županija prednjači u sportskim uspjesima.

Hrvatski karate savez darovao je županu Kožiću trenerku reprezentacije, dok mu je Ana darovala svoju uokvirenu sliku sa zlatnom medaljom. (B. J.)

 

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni