Hrvatska školska gramatika po 25 % manjoj cijeni

Hrvatska školska gramatika po 25 % manjoj cijeni

Na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber koji se održava na Zagrebačkom velesajmu do 12. studenoga bit će predstavljena i Hrvatska školska gramatika Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Autorice priručnika su dr. sc. Lana Hudeček i Milica Mihaljević.

Hrvatska školska gramatika priručnik je namijenjen u prvome redu učenicima viših razreda osnovne škole i učenicima srednjih škola, ali bit će koristan i svima koji se služe hrvatskim standardnim jezikom kao kratak podsjetnik na njegova osnovna gramatička pravila. U njemu se usustavljuju gramatički sadržaji obuhvaćeni u nastavnome predmetu Hrvatski jezik od 1. do 8. razreda osnovne škole prema Nastavnome planu i programu za osnovnu školu te od 1. do. 4. razrada gimnazije prema Nastavnome programu za gimnazije. Nastanak ove Gramatike motiviran je praktičnom potrebom da se učenicima, učiteljima i nastavnicima da jasan, kratak i jednostavan pregled osnovnih jezičnih znanja.

Hrvatska školska gramatika slijedi sva preporučena rješenja Hrvatskoga pravopisa IHJJ-a i jezične savjete iz knjige 555 jezičnih savjeta skupine autora iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Hrvatsku školsku gramatiku ilustrirali su Josip Sršen i Sebastijan Čamagajevac. Knjiga ima 182 stranice, redovna cijena joj je 80 kuna, a uz sajamski popust može se kupiti za 60 kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni