Hrvatska praizvedba obiteljske predstave “Vol i magarac”

Hrvatska praizvedba obiteljske predstave “Vol i magarac”

Organizatori tvrde da će u poplavi klišeiziranih uprizorenja božićnog rođenja predstava donijeti pravo osvježenje zagrebačkoj maloj i velikoj publici

Nakon pedesetak izvedbi u europskim zemljama i mnogih nagrada, obiteljska predstava Norberta Ebela »Vol i magarac« bit će dio adventskog programa u Zagrebu koji priređuju Kazalište Oberon i Adam Scena. Hrvatska praizvedba neobične božićne predstave organizira se u nedjelju, 26. studenoga u 17 sati u dvorani Kinoteke (Kordunska ulica 1), a na premijeru stiže i autor teksta, poznati njemački suvremeni dramatičar Norbert Ebel.

Najavljene su i tri zagrebačke izvedbe »Vola i magarca« svake adventske nedjelje – 3., 10. i 17. prosinca u 11 sati – koje već privlače brojnu publiku zbog glumačko-glazbene postave: Fabijana Pavla Medvešeka u ulozi vola i Adama Končića kao magarca. Toliko puta ispričanu priču o Božiću i rođenju Djeteta iz Betlehema, predstava »Vol i magarac« otkriva u novom duhu, na veseo i duhovit način. Glavne uloge dobivaju životinje koje kroz naivne oči dvaju stvorenja jednostavno opisuju događaje iz Svete noći i raskrinkavaju mnoge pogreške koje ljudi čine u ime religije ili politike. Organizatori tvrde da će u poplavi klišeiziranih uprizorenja božićnog rođenja predstava donijeti pravo osvježenje zagrebačkoj maloj i velikoj publici.

»Napisao sam predstavu za djecu, ali sam brzo shvatio da je ona zanimljiva i odraslima jer je puna humorističnih momenata. Tako svatko može iz nje izvući pouku: djeca često daju dobre savjete životinjama kako postupati s mladima, a odrasli se smiju nespretnosti životinja i njihovom naivnom interpretiranju božićne priče. Tako je obitelj idealna publika«, kazao je Norbert Ebel uoči dolaska u Zagreb na 50-minutnu premijeru koja ima i nekoliko songova.

Predstava »Vol i magarac« priča je o dužnosti i ljubavi, požrtvovnosti i vjeri, nosi jasnu poruku ljubavi, govori o dužnosti pojedinaca u društvu i odnosu prema bližnjemu te nesebičnoj podršci. Predstava iznosi nekoliko snažnih kršćanskih poruka koje ostavljaju dojam na roditelje i odgajatelje, kao i djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Redatelj hrvatske predstave i prijevod priredio je Damir Mađarić, scenografkinja je Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, a glazbu je oblikovala Gordana Evačić. Predstava se organizira uz potporu župe sv. Blaža, a ulaznice za predstave po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na blagajni Kinoteke svakoga dana sat vremena prije izvedbe između 19 i 20 sati.

Rezervacije na 095 38 536 87 ili 095 54 777 37. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni