Hrvatska pošta nabavila 17 novih teretnih vozila

Hrvatska pošta nabavila 17 novih teretnih vozila

Nabava novih vozila potaknuta je i velikim rastom tržišta paketa

Tvrtka MAN Importer Hrvatska u četvrtak je predstavnicima Hrvatske pošte uručila 17 kamiona marke MAN, ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna. Svečana primopredaja održana je na parkiralištu HP-a pošte u Harambašićevoj ulici u Zagrebu.

Predsjednik uprave Ivan Čulo je podsjetio kako je prošle godine Hrvatska pošta dobila 33 kamiona.

„Osim ovih novih 17 kamiona do kraja godine dobit ćemo za njih i deset prikolica, desetak izmjenjivih sanduka te ćemo biti znatno fleksibilniji i operativno efikasniji, na što stavljamo naglasak“, rekao je Čulo. Dodao je kako je HP protekle tri do četiri godine drastično smanjila starost svog voznog parka.

„Prije tri do četiri godine prosječna starost voznog parka je bila veća od devet godina, a danas je na razini oko tri godine. Promijenili smo i pristup u nabavi vozila. Više ne kupujemo vozila vlastitim sredstvima, nego idemo na operativne leasinge koji su za nas puno povoljniji i efikasniji, jer se možemo usredotočiti na ono što je nama bitno, a to je distribucija i dostava pošiljaka za sve građane Hrvatske. Brigu o nadzoru i održavanju vozila preuzimaju oni kojima je to profesionalni posao“, istaknuo je Čulo.

Nabava 17 teretnih kamiona je dio intenzivnog ulaganja u posljednje dvije godine u vozni park Hrvatske pošte, a nabava novih vozila potaknuta je i velikim rastom tržišta paketa.

HP podosta ulaže u obnavljanje voznog parka jer njihova teretna vozila mjesečno u prosjeku prelaze oko 6000 km. Tijekom 2017. i 2018. nabavljeno je 190 lakodostavnih, 313 poluteretnih i 44 teretnih vozila za što HP putem operativnog leasinga ulaže više od 108 milijuna kuna. U planu su i druge značajne investicije, kao što su izgradnja sortirnog centra pokraj Velike Gorice, gdje će se početkom 2019. preseliti oko 1700 radnika te pet sustava za automatsko sortiranje pošiljaka trenutno postavljenih u Branimirovoj ulici u Zagrebu. Potpisan je i ugovor o nabavi sustava za automatsko sortiranje paketa koji će biti postavljen u tom centru, a sortirat će 15000 paketa na sat te će HP imati jedan od najmodernijih logističkih središta u Europi.

Direktor tvrtke MAN Importer Hrvatska Velimir Marović zahvalio je na suradnji Hrvatskoj pošti koja u svom voznom parku već godinama ima vozila marke MAN.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni