Hrvatska pjesnikinja Ana

Hrvatska pjesnikinja Ana

“Na dane kad ja nisam ja, i kad samoj sebi čupam živce opet nisam sama, jer ti znaš tko sam ispod sve ove boli. Ljudi to lako zaborave. Imam muku, imam očajne bolove i podočnjake do brade,ali imam i Tebe koja me po kući pratiš u stopu, i predeš i predeš… ti si moja vojska, ti ćeš me ustati iz pepela”

(Ana Čagalj)

Sklonost prema pisanju poezije prati je cijeli život. Njezine zbirke poezije strastveni su, snažni i jedinstveni zapisi srca, diktat duše koji osvaja snagom nježnosti. Kroz samo sazrijevanje, najdublju samospoznaju jasno i nedvosmisleno stavlja ljubav u poziciju univerzalnog odgovora na egzistencijalne dvojbe. Njena pjesnička duša leti svijetom, nošena unutarnjom snagom i dubokom žudnjom za porukom o ništavnosti materijalnog, a iskonskoj vrijednosti duhovnog.

Anina poezija je visoki let u sami svemir srca, sazdan od čiste emocije, od molitvi, čežnja, strahova, boli, strasti, padova, uspona, dvojbi, samoće, tuge, nadanja… a nadasve esencije ljubavi. Razračunavajući sa najtežim bitkama i dvojbama vlastite egzistencije postaje ratnica srca, toliko snažnog nadahnuća da joj se poezija pretvara u mač kojim siječe lažne vrijednosti materijalnog svijeta.

Umjesto zaključka:

Ana se rodila, živi i radi u slikovitom gradu Trogiru. Sklonost prema pisanju poezije prati je cijeli život. Za Anu bez ikakvoga pretjerivanja možemo reći jedinstvena je pjesnikinja, a poezija koju nam ona daruje čitalačka je radost. Svojim talentom ispisuje stihove pokazujući da je svjetlo jače od tame.

J. S. Bach, “Zrak”: https://youtu.be/rrVDATvUitA

Priredio: Ivan Remeta (Johnny)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni