Hrvatska na 11. mjestu potencijalnih osvajača SP-a u Rusiji

Hrvatska na 11. mjestu potencijalnih osvajača SP-a u Rusiji

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji je započelo i mediji su preplavljeni analizama i predviđanjima koja će reprezentacija ove godine odnijeti titulu svjetskog prvaka. Novinar Henry Bushell je za Yahoo Sports je kao favorite ocijenio Argentinu, koja po njegovom zaključku ima veće šanse od Španjolske popeti se na svjetski tron, a sve zbog (pogađate) neponovljivog Lionela Messija.

No na službenoj tabeli kao najveći favorit je istaknut Brazil, odmah iza kojeg dolazi Španjolska. Na trećem mjestu su Nijemci koje nikada ne treba podcijeniti, a kao nepredvidljiva prijetnja spominje se Francuska. Kao vrlo dobra momčad ocijenjena je i engleska nogometna vrsta. Urugvaj, Kolumbija i Portugal su redom na 8., 9. i 10. mjestu, a iza njih, na 11. je i naša Hrvatska.

U ocjeni »Vatrenih« piše da se radi možda o »najtalentiranijoj« i najboljoj postavi koju je Hrvatska ikad imala. No kao problem naše »repke« navodi se to dosad nije dokazala kako je prevladala taktičke i psihološke probleme koji su opterećivali i prijašnje postave. Ipak, kada se sve sagleda, Hrvati su zauzeli relativno visoko mjesto u spomenutoj tabeli, a Yahoo procjenjuje da su jači od meksičke reprezentacije.

Prvi ispit naše nogometne vrste održat će se u subotu, kada ćemo odmjeriti snage s Nigerijom. Pobjeda u ovoj utakmici jako je važna zbog podizanja samopouzdanja momčadi, a navijači će dobiti i uvid u pripremljenost naše vrste.

Podsjetimo, Prvenstvo je započelo 14. lipnja, a u vrhunskom nogometu moći ćemo uživati sve do 15. srpnja 2018. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni