Hrvatska judo reprezentacija kod Bandića

Hrvatska judo reprezentacija kod Bandića

Hrvatski predstavnici su na Europskome prvenstvu u judu osvojili šest medalja, od čega čak pet srebrnih te jednu brončanu medalju

U povodu osvojenih medalja na Europskome prvenstvu u judu u kategoriji do 23 godine prošloga vikenda u Bratislavi, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je primio hrvatske reprezentativke i reprezentativce koje je predvodila predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Hrvatski predstavnici su osvojili šest medalja, od čega čak pet srebrnih te jednu brončanu medalju, na čemu im je gradonačelnik čestitao i zahvalio na trudu i predanosti što su ih doveli do ovako dobrih sportskih rezultata. Posebno je istaknuo važnost akademskog obrazovanja te je apelirao na mlade sportaše da ne zaborave i taj aspekt svoga života.

U ime judo reprezentacije, gradonačelniku je na prijemu zahvalila predsjednica Saveza Sanda Čorak, predstavivši osvajačice i osvajače medalja, njihove trenere i stručni tim reprezentacije. Istaknula je kako je ovo izuzetan uspjeh za hrvatski i zagrebački judo te je podsjetila kako će u rujnu naredne godine Zagreb biti domaćin jednomu od najvažnijih judo natjecanja u svijetu – Grand Prix Zagreb.

Zagrebački gradonačelnik je zaključio kako će Grand Prix imati potporu Grada Zagreba, najavivši skori radni sastanak na tu temu. Također, predložio je da se što prije pronađe novi, adekvatniji prostor za treniranje srebrnih judašica iz Judo kluba Zagreb.

Na Europskome prvenstvu, što se od 13. do 15. studenoga 2015. održalo u Bratislavi, Tena Šikić i Maja Blagojević iz Zagreba su osvojile srebra kao i Ivana Šutalo iz Dubrovnika te Brigita Matić iz Splita. Srebro je osvojio i Zlatko Kumrić iz Splita, a Dominik Družeta iz Pule broncu. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni