Hrvatska je domaćin europskog natjecanja u preciznoj vožnji Vespe

Hrvatska je domaćin europskog natjecanja u preciznoj vožnji Vespe

(Foto: Vespa klub Hrvatska)

U Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine će biti održano „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“ („European Vespa Regularity Championship 2023.“).

Ovo „Europsko prvenstvo“ prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na njemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske…

Natjecatelji će voziti dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara.

U subotu 7. listopada prvi vremenski ispit starta u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 kilometara vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada s prekrasnim pogledom na starogradsku jezgru.

Atrakcija za gledatelje

Nakon odvožene dionice natjecatelji će, u samom Rovinju, na središnjem mjestu održavanja Europskog prvenstva u Vespa rally-u, svoje umijeće vožnje i upravljanja Vespama pokazati i na dvjema vremenskim mjernim stazama, što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje.

U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“ znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremenske mjerne staze.

Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.

Turistička promocija

Manifestaciju organiziraju Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa cluba Europa, uz sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

»Organizacija i domaćinstvo velikih natjecanja poput Europskog prvenstva u Vespa rally-u veliko je priznaje za Vespa klub Hrvatska i svih njegovih 13 lokalnih klubova za sav dosadašnji rad i trud na brojnim susretima i natjecanjima, koja su uvijek ocijenjena najvišim ocjenama«, istaknuo je predsjednik Vespa kluba Hrvatske Rafael Čuljak. Podsjetio je kako su organizirali svjetske Vespa susrete „Vespa World Days 2015.“ u Biogradu i Zadru.

»Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi, sudionici naših događanja, s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore. A ovo će „Europsko prvenstvo“ mnogi natjecatelji i posjetitelji iskoristiti za upoznavanje Hrvatske i Istre te će svoj odmor provesti u našoj zemlji«, kaže Čuljak.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni