Hrvatska ima svjetsku para taekwondo prvakinju!

Hrvatska ima svjetsku para taekwondo prvakinju!

Hrvatska para taekwondo reprezentacija danas se vraća kući iz Turske s novom svjetskom prvakinjom – Senadom Halilčević, dosadašnjom europskom prvakinjom, članicom TK Čigra iz Zagreba.

Osmo Svjetsko prvenstvo u para taekwondou koje se od 2. do 7. veljače održavalo u Turskoj (Antalya) bilo je vrlo uspješno za naše natjecatelje te je urodilo i prvom hrvatskom zlatnom medaljom. Motoričke teškoće nisu spriječile Senadu Halilčević da osvoji čak dvije svjetske medalje. Okitila se zlatom i titulom svjetske prvakinje u kategoriji P32, dok se u kategoriji P34 okitila broncom.

Domagoj Vujčić je uz sjajan nastup izborio brončanu medalju u kategoriji P32. Medalje brončanog sjaja osvojili su još Mario Komorčec i Biserka Sambol čime je Hrvatska para taekwondo reprezentacija izborila drugo mjesto u ekipnom plasmanu reprezentacija.

Čigrine predstavnike na svjetskom prvenstvu pratio je trener Danijel Bursać, dr.med. koji je ujedno i medicinski i tehnički para klasifikator.

Sjajan je ovo uspjeh za Hrvatski para taekwondo sport koji ispisuje povijest i obećava daljnji razvoj i napredak.

Naši se sportaši danas vraćaju kući, a njihov se dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje oko 19.05 sati, nakon toga slijedi doček sportaša u klupskoj dvorani u Bleiweisovoj ulici u krugu užih prijatelja i trenera. (ZG-m)