Hrvatska i Češka za četvrtfinale EuroBasketa

Hrvatska i Češka za četvrtfinale EuroBasketa

Hrvatski košarkaši moraju brzo zaboraviti jučerašnji poraz od Gruzije

Košarkaši Hrvatske i Češke borit će se za mjesto u četvrtfinalu EuroBasketa u nedjelju u 12 sati, objavila je FIBA Europe.

Češki košarkaši turnir su otvorili pobjedom nad Estoncima, potom su pobijedili i Ukrajince, no u trećem kolu izgubili su od Latvije. Drugi krug su vrlo teško izborili protiv Belgije, a u posljednjoj utakmici nakon produžetaka poraženi su od Litve.

Podsjetimo, Hrvatska je jučer poražena od Gruzije rezultatom 71:58.

„Znali smo da je Gruzija dobra momčad, ali kažem, u tri četvrtine dojam je bio da mi igramo malo bolje da možemo prelomiti utakmicu. Nažalost u košarci je to tako, onog momenta kad vidiš da ne možeš prelomiti, dogodilo se najgore što se moglo dogoditi – odustali smo od igranja obrane, od ozbiljnosti koju smo imali i u tim lošim momentima u prve dvije četvrtine. Ovo će nam biti dobra pouka za utakmicu koja nas očekuje u nedjelju, a mi smo i bez toga bili svjesni da je svaki protivnik težak i da je svakoga teško pobijediti. Ovo je težak psihološki udarac, ne rezultatski, nego psihološki i mislim da moramo dobro promisliti i odigrati bolje“, kazao je izbornik Velimir Perasović nakon utakmice.

Izbornik smatra kako će u osmini finala igrati puno bolje. „Sigurno je da nas je ova utakmica dobro tresnula o pod. Ukoliko malo odustaneš, ne igraš nekoliko minuta, ne da te može svatko dobiti nego te može pregaziti“, dodao je Perasović. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni