Hrvatska 6. u svijetu po visini režija!

Hrvatska 6. u svijetu po visini režija!

Osnovne režije, koje podrazumijevaju struju, grijanje, vodu i smeće, više su, primjerice, u Splitu ili Zagrebu nego u Frankfurtu gdje su plaće tri puta veće nego u Hrvatskoj

Hrvatska je na čak šestome mjestu po visini režija u svijetu, pokazalo je to istraživanje Numbea, najvećega svjetskog portala za istraživanje cijena koji prati cijene u 118 država i 355 gradova, a prenosi HRT.

Osnovne režije, koje podrazumijevaju struju, grijanje, vodu i smeće, više su, primjerice, u Splitu ili Zagrebu nego u Frankfurtu gdje su plaće tri puta veće nego u Hrvatskoj.

Neslavnomo šesto mjesto na spomenutoj ljestvici komentirao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever:

„Tome se podatku ne treba čuditi. Naime, i sindikati i razne udruge već godinama upozoravaju da je Hrvatska veoma skupa zemlja i da zapravo obiteljski prihodi ne uspijevaju pokriti rashode. Kad je riječ o režijama, one su u Hrvatskoj posebno visoke i veliko opterećenje za građane. Osobito od prošle godine zbog drastičnog poskupljenja plina i struje“, rekao je. (hrt / zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni