Hrvati su najzastupljeniji turisti u Beogradu

Hrvati su najzastupljeniji turisti u Beogradu

»Hrvati prema podacima s početka 2016. godine trenutno najzastupljeniji turisti u Beogradu. S rastom od 31 % u odnosu na prošlu godinu dospjeli su do broja 1. top liste gostiju«, istaknula je Vesna Nadj iz Turističke organizacije grada Beograda na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u kavani Johann Franck. Na konferenciji je predstavljena kulturno-zabavna ponuda Beograda za ovu sezonu.

Direktor Kombank Arene Đorđe Milutinović prestavio je njen program. U ovoj godini dogovoren je francuskog pionira elektronske glazbe Jean-Michel Jarrea. Održat će se Monster truck show, Europsko atletsko prvenstvo, Zvijezde pjevaju Tomu Zdravkovića, Vivaldianno i puno drugih manifestacija.

Nove projekte najvećeg regionalnog distributera ulaznica predstavila je direktorica marketinga Nataša Šošević i predstavnik Eventima za Hrvatsku, Boris Burić. Roni Size, Šabački ljetni festival, Love festival, festival Dev9t, Beogradski jazz festival, Partibrejkersi na Tašu – to su samo neki od događaja čije se ulaznice već mogu kupiti u Hrvatskoj.

Najveći beogradski festival piva – Beer fest (17.- 21.8.) otvorit će svjetska koncertna atrakcija – bend Rudimental. Tijekom ppet dana Festivala Beograđani i njihovi gosti uživat će u koncertima velikog broja regionalnih rock zvijezda, i to posve besplatno.

Od prošle godine ponuda Beograda bogatija je i za novi festival koji se organizira u omiljenoj beogradskoj oazi, Adi Ciganliji. Od lipnja do 7. kolovoza APA Beer Garden razveselit će sve ljubitelje rock i alternativne glazbe, filma i ekskluzivnih pivskih brendova koje je Apatinska pivara pripremila na najvećem šanku u regiji. Cijeli program festivala i ove je godine besplatan.

Izložba Belgrade to Bowie obuhvaća preko 100 Bowiejevih fotografija svjetski poznatog fotografa Briana Rašića koji je bio službeni Bowijevih fotografa više od 20 godina. Osim Briana, svoje radove inspirirane kultnim umjetnikom predstavili su i drugi domaći autori. Izložba je postavljena u Jugoslavenskoj kinoteci i traje do 21. kolovoza.

Festival Dev9t novi je umjetnički festival čija osebujna ponuda privlači sve više turista iz regije. Na festivalu su tijekom devet dana predstavljene različite vrste stvaralaštva – od slikarstva i kiparstva, preko fotografije, plesa, grafita, glazbenih nastupa i radionica. Više od 700 umjetnika izlaže svoje radove na Dev9t, a u revijalnom dijelu programa nastupaju svjetska rap rave senzacije Die Antwoord i techno Dj Juan Atkins sa 60 beogradskih simfoničara.

Frozen festival održat će se zadnjeg vikenda u kolovozu, a tema su mu vrhunski zanatski sladoledi i hladni napitci.

Do beogradskih manifestacija najbrže se dolazi avio prijevozom. Prije 2 godine Air Serbia pokrenula je let Zagreb – Beograd za kojim vlada velika potražnja s obje strane. Leti se dva puta dnevno, a trenutno je u tijeku ljetna akcija tijekom koje se za pojedine letove karte mogu nabaviti i za manje od 40 eura. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni