Hrvati pri vrhu po blagdanskoj potrošnji u svijetu

Hrvati pri vrhu po blagdanskoj potrošnji u svijetu

Najviše novaca potrošit ćemo na knjige, glazbu, elektroniku, igre i dječje igračke te – alkohol

Ferratum grupa provela je istraživanje koje otkriva hrvatske blagdanske potrošačke navike. Ako se pitate kolika će biti blagdanska potrošnja u odnosu na raspoloživi dohodak kućanstava u Hrvatskoj, prema istraživanju Ferratum grupe, Hrvati će biti 5.na ljestvici potrošačkih zemalja. Hrvati će tako tijekom blagdana potrošiti 26,4 % svojih ukupnih mjesečnih primanja s kojima raspolažu, na stvari potrebne za Božić, dok će primjerice Englezi na blagdane potrošiti čak 38,5 % svojih mjesečnih primanja.

Najviše novaca potrošit ćemo na knjige, glazbu, elektroniku, igre i dječje igračke te – alkohol. Upitani hoće li ove godine za blagdane potrošiti više ili manje novaca nego proše godine, 64,6 % ispitanika odgovorilo je – isto kao i prošle godine, 20 % potrošit će manje nego prošle godine, a 15,4 % potrošit će više u odnosu na godinu prije.

U istraživanju vezanom na internetsku kupovinu tijekom 2015.godine, samo 13,3 % Hrvata obavlja svoju kupovinu na internetu, čime smo daleko ispod europskog i svjetskog prosjeka. Čak 38,9 % Engleza kupuje na »mreži«, a za njima i 31,6% Njemaca te 27,2% Nizozemaca. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni