Hrvati osjetno uspješniji u rezervnoj garnituri dresova

Hrvati osjetno uspješniji u rezervnoj garnituri dresova

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija prepoznatljiva po »kockastim« crveno-bijelim dresovima koje vole i navijači, statistike govore kako nam rezervna garnitura donosi dosta više sreće. Naime, upravo u njima naši su nogometaši pobijedili u 73 % utakmica. Prema analizi Jutarnjeg lista, crveno-bijeli kvadratići su nam u 19 utakmica donijeli 5 pobjeda, 10 poraza i 4 remija. U rezervnom dresu reprezentacija je pak u 19 utakmica zabilježila 14 pobjeda, 3 poraza i 2 remija.

Spomenimo i da su upravo u rezervnoj garnituri – plavim dresovima sa uzorkom šahovnice na bokovima »Vatreni« 1998. godine dogurali do polufinala Svjetskog prvenstva u Francuskoj, gdje su osvojili treće mjesto i prateću brončanu medalju, što je ostalo zabilježeni kao najvažniji događaj za hrvatski nogomet.

Dobro kotiramo i sada, u crno-tamnoplavim dresovima te se nadajmo da će dobra igra, ali i sreća i nadalje pratiti naše igrače. Jer bez nje, čini se, ni u sportu nema uspjeha.

No uz sport se veže i podosta praznovjerja. Tako je prilikom izvođenja jedanaesteraca u četvrtfinalu protiv Danske, njegov skaut Ognjen Vukojević na petom ispucavanju povukao izbornika Zlatka Dalića da sjednu na klupu jer je tako bilo i u Nižnjem Novgorodu, kada su naši u osmini finala u ispucavanju pobijedili Dance. I sve se opet ponovilo. A tu je i neizostavna Dalićeva »sretna« bijela košulja koju nosi od početka Prvenstva.

Po (doduše kavanskim) teorijama ispada i da nam sreću donosi i Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja je prethodnu utakmicu pratila uz VIP loži s ruskim premijerom Dmitrijem Medvjedevom. No ona zbog obaveza neće prisustvovati današnjem polufinalu. Ipak, najavila je da će ipak navijati za naše nogometaše te poručila: »U finalu se svakako vidimo!«

(Foto: Kolinda Grabar-Kitarović / Facebook)

Zlobnici pak govore da će zbog toga nogometaši moći mirno odahnuti u svlačionici, nakon završene utakmice… (BoJa)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni