Hrvački spektakl u Zagrebu

Hrvački spektakl u Zagrebu

Božo Starčević, hrvatski reprezentativac i četvrti hrvač na Olimpijskim igrama u Riju je pozvao navijače da dođu u Športsku dvoranu Trnsko u što većem broju kako bi bodrili naše reprezentativce

Zagreb će od 10. do 12. ožujka ugostiti najbolje hrvače svijeta na Međunarodnom UWW turniru za seniore Grand prix – Zagreb Open 2017., najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Areni Zagreb. O tome su hrvačkome spektaklu govorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kao pokrovitelj i domaćin, Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, hrvatski reprezentativac Božo Starčević i Zdenko Antunović, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza.

Turnir je,m prema riječima organizatora, uvršten među najjače svjetske hrvačke turnire u kalendaru Svjetske hrvačke federacije (UWW) za 2017., a prema najavama dolazaka vrhunskih svjetskih hrvača, bit će jedan od najuspješnijih hrvačkih turnira ikada održanih u Hrvatskoj.

»Na ovogodišnjem izdanju Grand Prix turnira će nastupiti reprezentativci iz 20 zemalja, a očekujemo između 150 i 200 hrvača. Među njima će biti 5 – 8 osvajača olimpijskih medalja, 10 – 15 osvajača svjetskih i 15-tak hrvača osvajača europskih medalja«, najavio je predsjednik Saveza hrvačkih sportova Milan Pavelić te je dodao kako u Zagreb prvi put dolazi i reprezentacija Rusije, najjača hrvačka nacija svijeta te Japan i Koreja koji su trenutačno u Zagrebu u kampu koji se održava uoči turnira u Maloj dvorani Arene Zagreb.

Božo Starčević, hrvatski reprezentativac i četvrti hrvač na Olimpijskim igrama u Riju je pozvao navijače da dođu u Športsku dvoranu Trnsko u što većem broju kako bi bodrili naše reprezentativce. Krema svjetskog hrvanja dolazi u Zagreb i sprema se pravi borilački spektakl, jedinstven na sportskom kalendaru Hrvatske. »Hrvatski hrvači su spremni, odradili smo teške pripreme u Bugarskoj i s velikim žarom iščekujemo početak ove veličanstvene sportske priredbe«, rekao je.

Uz zahvale organizatorima na uloženome trudu i znanju te poželjevši sudionicima sportsku sreću, gradonačelnik Bandić je istaknuo da se Zagreb ustoličio na karti europskih metropola kao uzoran domaćin velikih međunarodnih sportskih natjecanja. »Ovaj turnir spada u sami vrh, on nije samo promocija sportskog Zagreba i Hrvatske, on je promocija našeg grada i domovine u cjelini. Naši sportaši su nam ujedno i najbolji ambasadori«, rekao je gradonačelnik te je dodao: »S nestrpljenjem očekujem vrhunsku priredbu u jednome od najstarijih olimpijskih sportova i ne sumnjam da će hrvači u najboljem svjetlu i viteškom borbom gledateljima pružiti istinski sportski spektakl. Vidimo se na turniru!«

Osim Bože Starčevića, boje hrvatske reprezentacije će, među ostalima, braniti naši najbolji hrvači: Neven i Nenad Žugaj, Dominik Etlinger, Antonio Kamenjašević, Ivan Huklek, Danijel Janečić i Ivan Lizatović.

Glavno natjecanje Grand Prix Zagreb Open će se održavati od 11. ožujka u Dvorani Trnsko, a pripremni ciklus traje do petka, 10. ožujka u Maloj dvorani Arene Zagreb. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni