HRT 3, 25. prosinca: “Majko, slušaj moju pjesmu”

HRT 3, 25. prosinca: “Majko, slušaj moju pjesmu”

(Foto: HRT prikazuje, snimka zaslona)

HRT-ovci su odlučili spasiti od zaborava još jedno vrijedno filmsko ostvarenje. Tako će na Trećem program u Hrvatske radiotelevizije, na sam Božić, u utorak, 25. prosinca s početkom u 20:05 sati biti prikazan španjolski film Majko, slušaj moju pjesmu (originalni naslov: Escucha mi canción) iz 1959. godine.

Zahvaljujući ovom mjuziklu koji je režirao Antonio del Amo, dječak José Jiménez Fernández, poznatiji kao Joselito stekao je preko noći međunarodnu slavu, a ploče s njegovim pjesmama iz filma prodavale i kod nas, u bivšoj državi. Njegov prekrasan glas donio mu je nastup na televiziji.

Ovaj glazbeni film je priča o siročetu Joselitu koji se pridružuje cirkuskoj skupini gdje se zapošljava kao pjevač refrena i putuje Španjolskom u nadi da će pronaći svoju majku.

Gledajući jedan njegov nastup plemkinja koja je rodila izvanbračno dijete u njemu prepoznaje svojeg sina…

Spomenimo da je ustanova Art-kino Croatia ovaj film uvrstila na popis filmova koje su voljele naše baka i djedovi (u nekim slučajevima očevi i majke), među kojima su i naslovi kao što su: Poštanska kočija, Parižanka, Herkules i kraljica Lidije, Kruh i čokolada i Nema malih bogova.

Uloge: Joselito, Luis Márquez, Jesús Tordesillas
Scenarij: Emilio Canda, José Manuel Iglesias, Antonio del Amo
Redatelj: Antonio del Amo
Proizvodnja: 1959.

 (ZG-m)